İhale kanununda değişiklik şart

Düzenleyen:
İhale kanununda değişiklik şart

Ekonomi Haberleri

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, mevcut Kamu İhale Mevzuatı ile mega projelerin ihalesini sağlıklı bir şekilde yürütmenin mümkün olmadığını söyledi.

İNTES olarak bu konuyu her fırsatta dile getirdiklerini belirten Koloğlu “Geciken iş, en pahalı iştir” dedi. Kanundaki değişikliklerin sistemin daha etkin ve rekabetçi bir sistem olarak inşa edilmesine katkı sağladığını ancak mevzuatta uygulamalardan kaynaklı problemlerin devam ettiğine işaret eden Koloğlu, ihale mevzuatının inşaat sektörünün daha rekabetçi, daha fazla katma değer sunacak şekilde yeniden ele alınması gerektiğini dile getirdi. İhalelerde isteklilerin tekliflerini verirken bir hesaplama yaptığına değinen Koloğlu “Ancak ihale üzerinde kalan yüklenici için öngörülemeyecek fiyat artışları yıkıcı bir etkiye neden oluyor ve yükleniciler zarara uğruyor. Gerekli mevzuat değişikliğinin ivedilikle hayata geçirilmesi lazım” diye konuştu.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...