ASELSAN’ın imamı kasapmış

Düzenleyen:
ASELSAN’ın imamı kasapmış

GÜNDEM Haberleri

Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen kasap Mustafa Öztürk “Silahlı terör örgütü üyesi değilim. Ben ASELSAN’da kimseyi tanımıyorum” dedi.

Ebru Karatosun ANKARA - FETÖ’nün ASELSAN imamı kasap çıktı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’nün ASELSAN yapılanmasına ilişkin şüpheli Mustafa Öztürk hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Terör örgütüne üye olmaktan hakkında dava açılan şüpheli Öztürk’ün örgüt bağlantısını tanık ifadesi deşifre etti. ASELSAN’da çalışan tanık S.İ, kendisinden sorumlu olan kişinin Mustafa Öztürk olduğunu ifade ederek “Keçiören’de benim bulunduğum mütevelli grubun sorumlusu idi. Her yıl mütevelli grupları olarak 2005 yılında kurulan ASELSAN grubuna Mustafa Öztürk geçti. Demetevler’de bulunan konferans salonunda bir araya gelmiştik. Bu toplantıda kimin ne kadar himmet toplayacağı konuşulur ve karar alınırdı. Yıl içerisinde kimin ne kadar himmet topladığı takip edilirdi” dedi. Şüpheli Öztürk’ün FETÖ’ye burs, sadaka vs. altında toplanan himmet paralarının bir kısmını kendi öz çocuklarına aktardığını söyleyen tanık S.İ’nin ifadesinde şunlar yer aldı: Bir gün aramızda konuştuk. Bu konuşma sırasında Mustafa Öztürk ‘Bizim çocuklarımız, çocuk değil mi?’ diyerek toplanan himmet paralarının bir kısmını çocuklarına aktardığını kabul etti.

İMAM OLDUĞUNU REDDETTİ
İddianamedeki ifadesinde 2014 yılına kadar Ankara’da kasap dükkânı açtığını ve daha sonra İstanbul’a yerleşerek burada işini sürdürdüğünü anlatan şüpheli Öztürk ise FETÖ’yle bağlantısının olmadığını iddia etti. İfadesinde Alevi kökenli olduğunu özellikle vurgulayan Öztürk şunları söyledi: Hakkımda isnat edilen suçlamaları kabul etmiyorum, benim bu örgütle herhangi bir bağlantım olmamıştır. Silahlı terör örgütü üyesi değilim. Ben Aselsan’da kimseyi tanımıyorum. Ben yıllardır kasaplık yaparım. Hakkımda beyanda bulunan kişileri tanımıyorum.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...