"Müslüman ülkelerin niye sesleri çıkmıyor? "

Düzenleyen:
"Müslüman ülkelerin  niye sesleri çıkmıyor? "

GÜNDEM Haberleri

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Müslüman ülkelere Arakan eleştirisinde bulundu.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bayramlaşma programına katılan Bakan Çavuğlu şunları söyledi: “Birçok Müslüman ülke var. Nerede onlar, niye sesleri çıkmıyor? Herkes birbiriyle uğraşıyor, birbirini boğmaya çalışıyor. Müslümanlar zulüm altında. Neden birlik beraberlik içinde hareket etmiyoruz? Meseleleri çözmek için neden çaba sarf etmiyoruz? Oradaki kardeşlerimize 70 milyon dolardan fazla yardım ulaştırdık. Yardım ulaştırmak yetmez. İki hafta sonra New York’ta Müslüman ülkelerin liderleri, uluslararası örgütler, BM Arakan Danışma Komisyonu Başkanı Kofi Annan ve BM Genel Sekreteri ve diğer liderlerle toplantı yapıp bu işi çözmemiz lazım.” 
Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Bakan Çavuşoğlu, “Terörle dağlarda da şehirlerde de Suriye’de de mücadele ediyoruz. FETÖ’cülerin de peşini hiçbir yerde bırakmayacağız. Onlar kaçacak biz kovalayacağız, onlar inlerine girecek biz inlerinde yakalayacağız” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...