Bayram ziyaretinde konu: Arakan

Düzenleyen:
Bayram ziyaretinde konu: Arakan

GÜNDEM Haberleri

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde siyasi partiler arasında bayramlaşma ziyaretleri yapıldı. AK Parti’yi ilk olarak CHP Grup Başkanvekili Levent Gök başkanlığındaki heyet ziyaret etti.

CHP heyetini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ve beraberindeki heyet karşıladı. Görüşmenin gündeminde Myanmar’da Arakan Müslümanlarına karşı yapılan katliam ön plana çıktı. Karacan, Arakan bölgesinde Müslümanlara zulüm yapıldığını ve binlerce Müslümanın katledildiğini belirterek “Bu katliam ve acılar bütün dünyanın gözü önünde cereyan ediyor. Buna kimsenin seyirci kalmaması gerekir. Başta BM olmak üzere tüm Avrupa da dâhil herkes sağır, dilsiz ve kör” dedi. 

UYUM YASALARI DA KONUŞULDU
DSP’ye yapılan ziyarette ise Genel Sekreter Abbas Deniz, AK Parti heyetine cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesinin ardından çıkarılması gereken uyum yasaları konusunda hızlı davranılması gerektiğini belirtti. “2019’da biz de Cumhurbaşkanı adayı göstereceğiz” diyen Deniz, “Doğal olarak yüz bin imza toplamamız gerekiyor. Parlamento dışındaki partilerin toplamda yüzde 5 oy oranları bile yok. Tek şansımız 100 bin imza ile aday gösterebilmek. Bu 100 bin imza olayının kaldırılmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. AK Parti heyetinde yer alan Ankara Milletvekili Murat Alparslan, uyum yasaları çalışmalarının, meclisin açılmasıyla başlayacağını hatırlatarak, “Sadece iktidar partisi tarafından hazırlanmış ve kuralları belli bir uyum yasasından olmaktan öte, belli tavsiyelerin ve taleplerin de karşılandığı bir çalışma ortamı şüphesiz olacak” dedi.
Bayramlaşma ziyareti kapsamında iktidar partisini, MHP, HÜDA PAR, Saadet Partisi, BBP, DSP ve DP heyetleri de ziyaret etti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...