Lucescu da çare olmadı

Düzenleyen:
Lucescu da çare olmadı

SPOR Haberleri

Lucescu’yla yeni bir sayfa açan ay-yıldızlı takım ‘6 puanlık maçta’ çaresizleri oynadı. Yarmolenko biri ofsayttan, biri de dışarıdan çevrilen topta iki gol bulup ilk yarıda fişi çekti, kalan 3 maçta 9 puan şart oldu...

UĞUR AKTAN - A Millî Futbol Takımımız, 2018 Dünya Kupası Elemeleri’ndeki 7. maçında Ukrayna’ya deplasmanda 2-0 mağlup oldu. Mircea Lucescu yönetiminde ilk maçına çıkan Millilerin yediği her iki golün de İspanyol hakem David Fernandez Borbalan’ın hatalarıyla gelmesi Dünya Kupası öncesi büyük bir talihsizlik olarak dikkat çekti. Karşılaşmaya beklenenin aksine Çağlar Söyüncü, Nuri Şahin, Arda Turan ve Caner Erkin gibi isimleri yedek oturtarak başlayan ay-yıldızlılar, maçın ilk düdüğünden itibaren istediği futbolu sergilemekte zorlandı. Mücadelenin 8. dakikasında İsmail sağ kanattan Yarmolenko’yu kaçırsa da araya giren Mehmet Topal tehlikeyi önledi. 18’de gelişen ani Ukrayna atağında Kovalenko ceza sahasındaki Yarmolenko’yu gördü ama maçın yardımcı hakemi Yarmolenko’nun ofsaytta olduğunu görmeyince Ukrayna öne geçti: 1-0. 

Arda-Oğuzhan da çare olmadı
42’de Konoplyanka sol kanattan taşıdığı topla oyun alanı çizgisinin dışına çıktı ancak bunu da fark edemeyen İspanyol hakem Yarmolenko’ya adeta ikinci asistini yaptı: 2-0. Tartışılan kadro seçiminin ardından yenen iki haksız golle oyundan iyice düşen A Milli Takım’ın kötü futbolu ikinci yarıda da sürdü. Rakip kalede tehlike oluşturmakta zorlanan kırmızı-beyazlılara, Oğuzhan ve Arda’nın oyuna dahil olması da çare olmadı. Kalan bölümde millilerin farkı azaltma çabaları sonuç vermezken, Konoplyanka’nın başrolünü üstlendiği Ukrayna ataklarından da gol çıkmayınca 90 dakika ev sahibi takımın 2-0’lık üstünlüğüyle sona erdi. Milliler eleme grubundaki sekizinci maçını 5 Eylül Salı günü Yeni Eskişehir Stadyumu’nda Hırvatistan ile oynayacak.

İLK YARIDA TEK ŞUT
İstatistikler anlatıyor

Türkiye, 2018 Dünya Kupası eleme grubunda ilk yarılarda rakip ceza sahasında en az topla buluştuğu (1) ve en az şut çektiği maçı oynadı (1)… Karşılaşmanın ikinci yarısında gol atmak zorunda olan ay-yıldızlılar neredeyse rakip ceza sahasını göremedi, maçı tek isabetli şutla tamamladı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...