11 terörist etkisiz hâle getirildi

Düzenleyen:
11 terörist etkisiz hâle getirildi

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda Tunceli’de 8, Bingöl’de 1 teröristi etkisiz hâle getirirken, Hakkari’de arife günü yapılan operasyonda etkisiz hâle getirilen 2 teröristin cesedini silahları ile birlikte ele geçirdi.

TSK’dan yapılan açıklamaya göre, Tunceli Nazimiye’de, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu 5 terörist hava harekatı, 3 terörist silahlı İHA atışı ile olmak üzere toplam 8 terörist etkisiz hâle getirildi. Hakkari Oğul Köyü bölgesinde, 31 Ağustos 2017 tarihinde Silahlı İHA ile gerçekleştirilen atış sonrası bölgede yapılan arazi aramasında bölücü terör örgütü mensubu 2 terörist cesedi, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 adet el bombası, 268 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 adet telsiz, bombalı eylemlerde kullanılacağı değerlendirilen 2 adet kamyonet ve muhtelif malzeme ile birlikte ele geçirildi.

Bingöl Alıncık Köyü bölgesinde, yapılan operasyonda bölücü terör örgütü mensubu 1 terörist ölü olarak, 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve 2 adet el bombası ile birlikte ele geçirildi.

Hakkari Çukurca’da güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında 2 adet tuzaklanmış anti tank mayını tespit edilerek imha edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...