Çorum'da korkunç olay: 'Çaresizdik, tam 1 milyon TL...'

Düzenleyen:
Çorum'da korkunç olay: 'Çaresizdik, tam 1 milyon TL...'

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Çorum'a bağlı Gemet Köyünde bir mandırada çıkan yangında kurban satışından elde edilen yaklaşık 1 milyon liranın yandığı ileri sürüldü.

Merkeze bağlı Gemet köyünde besicilik yapan Musa Kaya ve kardeşlerine  ait mandıranın yatakhane ve dinlenme alanı olarak kullanılan müştemilatında,  iddiaya göre elektrik kontağından yangın çıktı.

Kısa sürede odaları saran alevler, bitişikteki odalara sıçradı. Kendi  imkanlarıyla yangına ilk müdahaleyi yapan Kaya ve yakınları, yangını kontrol  altına alamayınca durumu itfaiyeye bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, uzun uğraşlar sonucu  yangını söndürdü.

Büyük maddi hasarın meydana geldiği yangında, bir oda içerisinde  bulunan 130 civarında büyükbaş kurbanlığın satışından elde edilen yaklaşık 1  milyon liranın da yandığı öne sürüldü.

Yangının ardından Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ve bazı  sivil toplum örgütü yetkilileri olay yerine gelerek Kaya ve ailesine "geçmiş  olsun" diledi.

"1 milyon liraya yakın paranın yandığını düşünüyoruz"

Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının elektrik kontağından  çıktığını iddia ederek, mandıranın müştemilatı olan ev içerisindeki yaklaşık 1  milyon lira nakit paranın da yandığını öne sürdü.

Mağdur olduklarını ifade eden Kaya, "Biz dışarıda bir müşterinin  kurbanını kesiyorduk. Sonra evin içinde yangın olduğunu duyduk. Elimizdeki  imkanlarla söndürmeye çalıştık ama hemen söndüremedik. Alev topu gibi olmuştu  içerisi. Müdahale ettik ama başaramadık. Çünkü alevler her yeri sarmıştı. Sonra  itfaiye geldi ve bir saatte söndürebildi." dedi.

Yangında, kurbanlık satışından elde ettikleri paranında kül olduğunu  dile getiren Kaya, şunları söyledi:

"Biz burada büyükbaş kurbanlık satışı yapıyoruz. İsteyen  müşterilerimize canlı hayvan da satıyoruz, isteyenlerin de kurbanını keserek,  sadece etini de veriyoruz. Bu bayramda müşterilerimiz için 118 kurban kestik.  Ayrıca 20'ye yakın da kurbanlık satışı yaptık. Bu satışlardan elde ettiğimiz  yaklaşık 1 milyon lira para vardı. Müşterilerimizden toplayabildiğimiz paraları  çelik kasaya koymuştuk. Paraları kasadan çıkarıp, Çorum merkezdeki evimize  götürüp hesabımızı yapacaktık. Yarın da parayı bankaya yatıracaktık. Paralar  kanepe üzerinde dururken yangın çıktı. Hemen içeri koştuk ama alevler her yeri  sarmıştı. Müdahale edemedik. Parayı kurtarmaya çalıştık ama kurtaramadık. Yapacak  bir şey yok."

Yaklaşık 20 yıldır besicilik yaptıklarını ve başka geçim kaynakları  olmadığını belirten Kaya, şunları kaydetti:

"Biz 20 yıldır hayvancılıkla uğraşıyoruz. 6 aile buradan geçimini  sağlıyor. Ziraat Bankasından hayvancılık kredisi çekmiştik. Yaklaşık 500 bin lira  kredi borcumuz var. Mandıralarımızın ve evlerimizin hepsi ipotekli zaten. Destek  olmalarını istiyoruz. Nasıl bir destek yaparlar, 2 yıl, 4 yıl ödemeyi mi  ertelerler bilmiyorum ama bizim böyle bir desteğe ihtiyacımız var."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...