Çok uluslu ortak askerî tatbikat Gürcistan'da başladı

Düzenleyen:
Çok uluslu ortak askerî tatbikat Gürcistan'da başladı

DÜNYA Haberleri

Gürcistan, Amerika, Azerbaycan, Bulgaristan, Letonya, Romanya ve Ukrayna'nın katıldığı "Agile Spirit 2017" adlı çok uluslu ortak askerî tatbikatın açılışı yapıldı.

Cumhurbaşkanlığının internet sitesindeki açıklamaya göre, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, "Agile Spirit 2017" adlı çok uluslu ortak  askeri tatbikatın açılışını yaptı.

ARTIK GELENEKSEL OLDU

Akhaltsikhe kentine yakın Orfolo Askeri Poligonu'nda düzenlenen  tatbikatın açılış töreninde konuşan Margvelaşvili, tatbikatın ülkesinde  düzenlenmesinin artık bir gelenek hâline geldiğini ifade etti.
 
Margvelaşvili, Gürcistan topraklarının işgal altında olmasına rağmen  küresel güvenliğin güçlendirilmesi konusunda büyük sorumluluk taşıdığını  kaydetti.
 
ABD'nin desteğiyle gerçekleşen ve 11 Eylül'e kadar devam edecek  tatbikata, katılımcı ülkelerden bin 515 asker katılıyor. Tatbikatta, ABD ordusuna  ait bazı tank ve zırhlı araçlar da kullanılacak.
 
Gürcistan Savunma Bakanı Levan İzoria, "Agile Spirit 2017"  tatbikatının, Gürcistan ordusunun NATO ile uyumluluğunun artırılması, partner  ülkelerle ortak çalışma imkanlarını güçlendirmesinin yanı sıra bölgede barış ve  istikrarı sağlamayı amaçladığını açıklamıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...