Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

BMGK, Kuzey Kore için acil toplanacak

Düzenleyen:
BMGK, Kuzey Kore için acil toplanacak

DÜNYA Haberleri

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin denediği nükleer füze denemesinin ardından acil toplanma kararı aldı. Konseyin yarın saat 10.00 oturumunda toplanacağı belirtildi.

Kuzey Kore Devlet Televizyonu, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un yeni bir hidrojen bombası denediklerine ilişkin fotoğraflar servis etmişti. Kuzey Kore yönetimi ileri düzeyde bir nükleer silahı başarıyla ürettiklerini duyurarak, söz konusu füzenin yeni bir kıtalararası balistik füze özelliğine sahip olduğunu aktardı. Bu gelişmelerin ardından ülkenin daha önce nükleer denemeler gerçekleştirdiği bölgede deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi depremin yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldiğini ve şiddetinin 5.6 olduğunu açıkladı. Daha sonra ise depremin yerin üstünde sıfır metrede 6.3 şiddetinde meydana geldiğini doğruladı. Nükleer denemenin ardından gelen depremin şiddetinin 6.3 olduğu kaydeden Çin, ilk depremin ardından aynı noktada 4.6 büyüklüğünde yeni bir depremin olduğunu duyurdu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...