Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bolu’da yangın 7 saattir sürüyor

Düzenleyen:
Bolu’da yangın 7 saattir sürüyor

YAŞAM Haberleri

Bolu’nun Göynük ilçesinde çıkan ve 7 saattir devam eden yangının sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilirken, söndürme çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Edinilen bilgiye göre, İbrahimözü Köyü Safranlar Mahallesi Doğanderesi mevkisindeki sarıçam ormanında gündüz saatlerinde yangın çıktı. Yangın ihbarı olay yerine çok sayıda itfaiye aracı, arazöz ve Orman Genel Müdürlüğüne ait yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Yangını söndürme çalışması 7 saattir aralıksız devam ediyor. Yangın orman içerisinde 3 farklı alanda etkili olması nedeniyle kontrol altına alınmasında güçlük çekiliyor.

Yangının yoldan geçen bir araçtan atılan sigara izmaritinde kaynaklandığını düşündüklerini ve ilçede kriz masası oluşturulduğunu belirten Göynük Kaymakam Vekili Efecan Şahin, “3 tane yangın söndürme helikopteri Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından bölgeye intikali sağlandı. 25 tane arazöz takviyesi geldi ve 4 tane dozerimiz çalışıyor. Şu anda amacımız yangının yerleşim bölgelerinden uzak tutulması ve yangının bertaraf edilmesidi. Yangın felaketini atlatmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan ise, yangının 3 ayrı bölgede devam ettiğini ifade ederek, “Yangını var gücümüzle söndürmeye çalışıyoruz. Yangını etkili olduğu alanı tam olarak hesaplayamıyoruz çünkü yangın sürekli hızlı bir şekilde ilerliyor. Allah’tan rüzgar akşam saatlerinde kesildiği için ilerlemesi kesilmiş durumda. Anakra ve İstanbul’dan da takviye itfaiye ekipleri de buraya geliyor, onları bekliyoruz. Yangını henüz kontrol altına alabilmiş değiliz” şeklinde konuştu.

Ormanın farklı bölgelerine yayılan yangına köylerde yaşayan vatandaşlar da traktörleriyle müdahale etmeye çalışıyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...