HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Snowden şüphesi uçağın rotasını değiştirtti

/ Kaynak: AA
Snowden şüphesi uçağın rotasını değiştirtti

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski CIA çalışanı Snowden'in Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağında olduğu iddiası üzerine uçağa Avrupa üzerinden geçiş izni verilmedi.

Eski CIA çalışanı Snowden'in Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağında olduğu iddiası üzerine uçağa Avrupa üzerinden geçiş izni verilmedi. ABD'nin küresel çaptaki casusluk faaliyetlerini ifşa eden ve Moskova'daki havaalanında iltica taleplerinin kabul edilmesini bekleyen eski CIA çalışanı Edward Snowden'in, Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'in uçağında bulunduğu şüphesi üzerine, Portekiz ve Fransa hava sahasını kapattı. Uçak, Avusturya'ya iniş yaptı. nbsp;Rusya''nın başkenti Moskova'da düzenlenen Doğalgaz İhraç Eden Ülkeler Forumu'na katılan Moroles'in uçağında Snowden'ın bulunduğu iddialarının ortaya atılmasının ardından gece yarısı hareketli saatler yaşandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Bolivya Dışişleri Bakanı David Choquehuanca, Morales'in seyahatini riske sokan Fransa ve Portekiz'in hava sahalarını neden kapattığını açıklamaları gerektiğini söyledi. İspanya'nın yakıt ikmalı yapması için kendi toprakların kullanmasına izin verdiğini kaydeden Choquehuanca, ''Snowden'in Morales'in uçağında bulunduğu yalanının kim tarafından uydurulduğunu bilmiyoruz. Uluslararası kamouyunun önünde, Devlet Başkanı Morales'in uçağının adil olmayan bir şekilde maruz kaldığı bu durumu kınıyoruz." Morales'in Rusya'dan havalanan uçağının, Portekiz ve Fransa'nın hava sahalarını kapatmasının ardından Avusturya'ya yönlendirildiği ve buraya iniş yaptığı bildiriliyor.
Bu arada Fransız ve Poretekizli yetkililer konuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmaktan kaçınıyor.
Avusturya Dışişleri Sözcüsü Alexander Schallenberg ise Associated Press'e yaptığı açıklamada Snowden'ın Morales ile birlikte olmadığını açıkladı.
Venezuela ve Çin'den yalanlama
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, kendilerine henüz sığınma başvurusunda bulunmayan ABD Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) eski çalışanı Edward Snowden'ın "korunması gerektiğini" söylerken, Pekin yönetimine de herhangi bir sığnıma talebi ulaşmadığı açıklandı. nbsp;
ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) telefon ve internet kayıtlarını izlediği bilgisini basına sızdıran Edward Snowden'ın, aralarında Ekvador, İzlanda, Avusturya, Çin, Küba, Finlandiya, Norveç, Rusya, İspanya ve Venezuela gibi 13'ü Avrupa'da olmak üzere 21 ülkeye sığınma talebinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. ABD pasaportu iptal edilen ve Ekvador yetkilileri tarafından verilen geçici belgenin de geçersiz sayılması nedeniyle Rusya'nın Şeremetyevo Havaalanı transit yolcu bölgesinde kalan Snowden'in durumu belirsizliğini koruyor.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...