Fiyatı önce artırıyor sonra indiriyorlar

Düzenleyen:
Fiyatı önce artırıyor sonra indiriyorlar

Ekonomi Haberleri

Tüketici dernekleri uyarıyor: Yazlık kampanyalar başladı. Ancak yapılan indirimler, gerçek oranları yansıtmıyor. Dikkatli olun!

Kışlık kıyafetler vitrinlerde yerini alırken, yazlıklarda bir indirim furyası başladı. Mağazalar, yeni sezön öncesi kampanyalarla yazlıkları elden çıkarmaya çalışıyor. Bu konuda önemli bir uyarı geldi. Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ferda Hekimci; vitrinlerdeki etiket ve reklam oyunlarıyla tüketicinin aldatıldığını söyledi. Hekimci “Yapılan indirimler, gerçek oranları yansıtmıyor. Önce bindiriyorlar, sonra indiriyorlar. ‘Tasfiye sebebiyle’ indirimli satış yaptığını açıklayan bazı mağazalar da her ne hikmetse yıllardır kapanmıyor” dedi. Piyasada yeterli denetimin olmaması sebebiyle tüketicilerin etiket ve reklam oyunları ile aldatılmaya çalışıldığını belirten Ferda Hekimci “Genelde ‘Yüzde 90’a varan, ‘Yüzde 50 artı 50’ şeklinde reklamlarla yapılan yüzde oyunları, tüketicinin aklını karıştırıyor. İndirimin net tutarı açıklanmadan, tüketicinin mağazaya yönelmesi sağlanıyor. Vatandaşlar etiketleri iyi okusun, indirimli satışlar ve etiket ile ilgili sorunları tüketici dernekleri, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, belediyeler ve ilgili odalara bildirsin” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...