Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tezgâhlar şenlendi!

Düzenleyen:
Tezgâhlar şenlendi!

Ekonomi Haberleri

Av yasağının kalkmasının ardından denize açılan tekneler, özellikle palamut ve istavrit avladı. Vatandaşlar da yaklaşık 4,5 aylık sürenin ardından ilk defa tezgâhlarda bu kadar balık çeşidini bir arada gördü.

Sezonun kurban bayramına denk gelmesinden dolayı ilk gün çoğu tekne açılmadı. Ancak bayramın üçüncü günüyle birlikte tekneler çıktı ve tezgâhlar da şenlenmeye başladı. Bu sezondan umutlu olduklarını belirten balıkçılar, avlanan palamutun ağırlığının 300-400 gram arasında değiştiğini ifade etti. Balıkçı Alaattin Filiz “Beklediğimiz kadar palamut gelmedi. Fazla çıkmasını da istemiyoruz çünkü bu sefer hamsi miktarı geriliyor. Şu an tanesi 10 TL” diye konuştu. Balıçı Alpaslan Örseloğlu da, şunları söyledi: Teknelerin tam olarak denize açılmalarıyla birlikte özellikle palamudun çok olacağını umut ediyoruz. Fiyatlar da düşer. Mesela mezgit 30 TL’den 10 TL’ye kadar düştü. Bu sene vatandaş balığa doyar diye düşünüyorum.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...