Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sarkık göz kapağı hem yorgun beden hem moral bozukluğu

Düzenleyen:
Sarkık göz kapağı hem yorgun beden hem moral bozukluğu

SAĞLIK Haberleri

“Gözler kalbin aynası” der ya atasözümüz!... Bedenin, ruhun, kalbin, her şeyin aynası aslında. Sevinci de anlarız gözlerden nefreti de.... Hatta yorgunluğu, dinginliği, içten gülüşü, sahte duyguları...

CANAN ERASLAN - Her şeyi aslında. Bir insanın yaşını tahmin etmek için gözlerine bakmak yeter hatta... Onun için insanların göz kapaklarındaki düşüklük, zamanından önce gelen kırışıklıklar hem psikolojinin bozulmasına sebep oluyor hem de göz sağlığının. Hem beden hem ruh sağlığını olumsuz etkileyen bu sebep için Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ümit Beden, çok önemli bilgiler verdi.
Gerek genetik yapı gerekse çevresel faktörler sebebiyle oluşan göz torbalanmaları ve kapak düşüklükleri için zaman zaman cerrahi müdahale gerektiğini söyleyen Beden “Öncelikle detaylı bir göz muayenesi şart. Unutulmamalı ki, göz kapakları, göz sağlığı açısından göz dokuları kadar, hatta bazı anlamlarda daha da önemlidir.” diyor ve şunları söylüyor: Doku planlaması çok iyi yapılmalı. Kornea korunmalı, göz yaşı seviyesine çok dikkat edilmeli, enfeksiyonların önlenmesi için azami dikkat gösterilmeli. Göz kapağı estetiğinin hem göz sağlığı hem de kozmetik açıdan ele alınması şarttır. Bu tür sorunu olanlara çok iyi bir araştırma yapmasını, geri dönüşleri irdelemesini tavsiye ediyorum.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...