Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Temizlik ürünlerini karıştırmak çok tehlikeli

Düzenleyen:
Temizlik ürünlerini karıştırmak çok tehlikeli

YAŞAM Haberleri

Son günlerde sık sık temizlik ürünlerinden kaynaklanan yaralanmalar yaşanıyor. Bazı yaralanmalarda kazazedeler ölümden dönüyor.

CANAN ERASLAN - Olaylar artınca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanı Meral Karaaslan, ev kadınlarına “Temizlik ürünlerini asla birbirine karıştırmayın” mesajı iletti. Çamaşır suyunu asitli ürünlerle, yani yağ çözücü, pas ve kireç çözücü gibi güçlü ürünlerle karıştırılmamasını tavsiye eden Karaaslan, geçtiğimiz günlerde lavabo açıcıyı döktükten sonra çamaşır suyu ekleyen bir kadının yüzünün tamamen yandığını hatırlattı. 
Karaaslan, temizlik ürünlerini kullanmadan önce etiketlerinin de mutlaka okunmasını tavsiye etti ve şunları söyledi: İçeriğinde aşındırıcı, toksit veya size, çocuğunuza zarar verecek bir alerjen madde olabilir. O maddeyi biliyorsanız, bir başka markayı kullanabilirsiniz. Çocukların kapakları kolayca açmaması için kilitli ambalajları Bakanlığımız zorunlu kıldı. Fakat siz açık temizlik maddesi alırsanız bütün tehlikelere açık olursunuz. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...