5G’de standartları Türkiye belirleyecek

Düzenleyen:
5G’de standartları  Türkiye belirleyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

5G alanında AR-GE, ÜR-GE, test ve denemelerin yapılacağı 5G Vadisi, bu alanda standartların belirlenmesine de katkı sağlayacak.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından ODTÜ, Hacettepe ve Bilkent Üniversiteleri ile operatörlerin katılımıyla imzalanan “5G Vadisi-Açık Test Sahası Protokolü” ile Türkiye, dünyada 5G teknolojisinin standartlarının belirlenmesine katkı sağlayacak. Bu kapsamda 5G Vadisi’nde, BTK, üniversiteler ve işletmecilerin iş birliğiyle 5G ve ötesi teknolojilerin AR-GE, ÜR-GE ve testlerinin yapılacağı bir altyapı kurulması amaçlanıyor. Akademisyenler, araştırmacılar, doktora öğrencileri gibi 5G konusunda teknoloji üreten herkesin faydalanabileceği açık test sahasında, elektronik haberleşme sektörünün tüm paydaşları için yeni AR-GE fırsatlarına imkân sağlanacak.  
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, 5G Vadisi-Açık Test Sahası Protokolü ile Türkiye’nin 5G standartlarının belirlenmesinde rol üstleneceğini ifade ederek “Bu çok önemli bir protokol. Çünkü artık tüketen değil üreten bir Türkiye olmak istiyorsak, standartların belirlenmesinde bizim de söz sahibi olmamız lazım” diye konuştu. Dünyada 5G standartları henüz konulmadan böyle bir test sahasının kurulmasının, Türkiye’ye bu fırsatı vereceğini dile getiren Terzioğlu “Bunu en etkili şekilde kullanarak, mühendislerimize bu alanda çalışmalar yaptıracağız” dedi. Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Colman Deegan da “5G’nin aynı zamanda yerli üretimin desteklenmesi açısından da itici bir güç olacağına inanıyoruz” değerlendirmesinde bulundu. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan ise 5G ve ötesi teknolojilerin denenmesi ve sonuçlarının izlenmesi süreçlerinin hızlanacağını belirterek, “Ülkemizin hedeflediği hızlı büyüme ve kalkınma hedeflerine ulaşmada teknoloji kullanımındaki artış büyük önem taşıyor. Dolayısıyla ülkenin mobil ve internet iletişim altyapısının bel kemiğini oluşturan bir kurum olarak 5G ekosisteminin yaygınlaşması konusundaki çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...