Anadolu Isuzu’dan elektrikli akıllı otobüs

Düzenleyen:
Anadolu Isuzu’dan elektrikli akıllı otobüs

Ekonomi Haberleri

Anadolu Isuzu, 300 yolcu kapasitesine sahip elektrikli otobüsle dünyada toplu taşıma araçlarında önemli bir aşamaya imza atmaya hazırlanıyor.

24 metre uzunluğundaki araç dünyada bir ilk olacak. Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, bu uzunlukta bir elektrikli aracın henüz dünya yollarında olmadığını belirterek “Araçlarımız şarj edilebilen akülerle yüzde 100 elektrikli olarak hizmet verecek. Üst taraftaki solar paneller de güneş enerjisiyle aracın klima ve elektrik akımına ihtiyaç duyan donanımlarına güç üretecek” dedi. Otobüsün aynı zamanda akıllı bir araç olacağını dile getiren Arıkan “Durağa gelecek otobüsün ne kadar dolu olduğu ya da hangi kapısında yoğunluk bulunduğu gibi bilgiler önceden öğrenilebilecek. Aynı zamanda bir turist bu aracın içindeyken uygulamayla çevredeki tarihî yerler hakkında bilgi edinebilecek. Hem sıfır emisyonlu hem de halkın ihtiyaçlarını karşılayan bir yapıda olması belediyelere de marka olma yolunda avantajlar sağlayacak” diye konuştu. Söz konusu projenin Anadolu Isuzu AR-GE merkezinde yüzde 100 Türk tasarımcı ve mühendisler tarafından henüz geliştirme aşamasında olduğunu anlatan Arıkan, kesin sipariş almamakla birlikte belediyelerle görüşme halinde olduklarını bildirdi.  

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...