Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eren'in katillerinin yakalanması için operasyon büyüyor

Düzenleyen:
Eren'in katillerinin yakalanması için operasyon büyüyor

GÜNDEM Haberleri

Yerleri tespit edilen 3 hainin ele geçirilmesi maksadıyla bir tabur JÖAK ve JOPER bölgeye gönderildi.

Trabzon’un Maçka İlçesi Vazelon Manastırı mevkiindeki bir evden erzak çalan teröristlerin açtığı ateş sonucu Astsubay Ferhat Gedik ile Eren Bülbül’ün şehit olduğu olay sonrası güvenlik güçlerinin PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgede başlatılan operasyonlar 15 gündür devam ediyor. 
Yapılan çalışmalardan sonuç alınamaması üzerine bölgeye gönderilen jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JOPER) ekipleri, sarp ve ormanlık alanda araziyi karış karış tarıyor. 
‘Eren Bülbül’ adı verilen operasyonda önceki gün 3 kişi oldukları tahmin edilen terörist grupla ilgili yeni bir bilgiye ulaşılmıştı. Telsiz konuşmaları deşifre edilen hainlerin kente 120 kilometre uzakta bulunan Doğankent-Kürtün mevkii Gümüşhane sınırı kırsalında oldukları belirlenmişti. Bunun üzerine bölgede bulunan özel ekipler helikopterle bahse konu kırsala giderek arama- tarama faaliyetlerini bu noktalarda yoğunlaştırmıştı.
Sonuca ulaşmak için birliklere takviye ekiplerinin dahil edileceği bildirildi. 2 tabur halinde bölgeye görev yapan JÖAK ve JOPER ekiplerine ek olarak, hafta içinde 1 tabur JÖAK ve JOPER’in daha bölgeye gönderileceği bilgisine ulaşıldı.
Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte Trabzon’da bayramlaşma törenine katılan Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin ve beraberindekiler terör olayının yaşandığı Maçka ilçesindeki, ilçe jandarma komutanlığını ziyaret etti. Ziyarette Orgeneral Çetin, Maçka’nın vadilerinin yer aldığı harita üzerinde detaylı incelemelerde bulunurken, Gümüşhane sınırı ve vadilerde bazı noktaların işaretli olduğu görüldü. 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün şehit edildiği nokta ve çevresiyle ilgili de sorular soran Çetin, Maçka kırsalda operasyonda olan özel birliklerle de telsiz bağlantısı kurdu. Çetin, pazartesine kadar bölgede kalacak. 
Eren'in katillerinin yakalanması için operasyon büyüyor
EREN’İN KABRİNE ZİYARET 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin Eren, Eren Bülbül’ün kabrini ziyaret etti. Soylu, Eren’in ağabeyleri Olcay ve Arif Bülbül ile bir süre görüştü.
Eren'in katillerinin yakalanması için operasyon büyüyor

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...