Doktor Balta 500 pilotu doğramış!

Düzenleyen:
Doktor Balta 500 pilotu doğramış!

GÜNDEM Haberleri

FETÖ’nün GATA’daki eli, eski kardiyoloji doktoru Şevket Balta’nın kumpaslarını mağdurlar anlattı... Balta’nın sahte yüksek tansiyon tanısı koyup uçuştan men ettiği savaş pilotu sayısı 500’ü aşmış... Aralarında TSK’dan ayrılmak zorunda kalanlar olmuş. FETÖ’nün ‘Balta’sı doçent ve profesör unvanlı kadrolara da örgüt üyelerini doldurmak için çalışmış.

FETÖ’nün GATA’da mağdur ettiği pilotlar, eski kardiyoloji doktoru Şevket Balta’nın kumpaslarını anlattı. Balta’nın sahte yüksek tansiyon tanısı koyup meslekten ayrılmasına sebep olduğu pilot sayısı 500’ü aşmış..  Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Gülhane Askerî Tıp Akademisi’ndeki (GATA) yapılanmasına ilişkin hazırlanan iddianamede, örgüt mensuplarının elemek istedikleri pilotların kalp damarlarını genişletmesine ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ’nün GATA’daki yapılanmasıyla ilgili 104 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, hasta olmamalarına rağmen FETÖ mensubu doktorlar tarafından elenmeleri için tansiyon ilacı yazılan pilotların ifadeleri yer aldı. Mağdur/müşteki sıfatıyla ifadesi alınan Pilot Gürhan T, “Kardiyoloji muayenesine başlamadan önce tansiyon değerim 12’ye 8 çıkmıştı. Kurul sonrası doktor şevket Balta ile yaptığım görüşmede ‘V...’ isimli ilacı iki ay boyunca kullanmamı ve iki ay sonra tekrar kontrol için gelmemi söyledi. Reçeteye yazmış olduğu ilacı eczaneden aldım. Trenle Konya’ya dönerken ilacın prospektüsünü okudum. Bu ilacın yüksek tansiyon ilacı olduğunu ve tansiyonu kalp damarlarını genişleterek düşürdüğünü okuyunca bu ilacı hiç kullanmadım...” dedi. 
Bir başka pilot Uğur K. da mağdur/müşteki sıfatıyla verdiği ifadesinde, “2014 Aralık ayında girdiğim sağlık muayenesinde Şevket Balta isimli doktor tarafından verilen yüksek tansiyon tanısı ile uçuşum kesildi. İki ay istirahat verildikten sonra aynı tanı konularak uçuşum kesildi. Bana yapılan haksızlık sonrası 2016 şubat ayında TSK’dan ayrılmak zorunda kaldım....” şeklinde beyanda bulundu.

BİR DE AZARLANMIŞ!
İddianamede yer verilen bilgiye göre, kardiyoloji doktoru Şevket Balta ayrıca, 2014 Ocak ayında Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında F-16 pilotu olarak görev yapan Aylin K’ya da rahatsızlığı bulunmamasına rağmen, “mitral kapak açıklığının fazla olduğu” gerekçesiyle “İki ay uçuştan men raporu” verdi. Şevket Balta, pilot K’nın yıllık rutin muayenesinde, beşer yıllık periyodik muayenelerde gereken “eko” çektirmesini istedi, ardından da bu teşhisi koydu.
Aylin K, farklı hastanelerden aldığı sağlam raporlarına istinaden rapor süresi bitimi tekrar Şevket Balta’ya giderek raporlarını gösterdi ancak Balta yine de kalıcı raporu alması amacıyla kadın pilotu GATA’ya sevk etti. Şevket Balta’nın GATA’da görevli doktorlar Sait Demirkol ve Murat Ünlü ile görüşmesini istemesine rağmen Aylin K. başka bir doktora görünüp sağlam raporu aldı. Bu olayın ardından Balta’nın, Eskişehir’de kurula girerek raporunu onaylatan Aylin K’yı, “yönlendirdiği doktorlara gitmediği için” azarladığı da iddianamede yer aldı. 

KARDİYOLOJİK AÇIDAN ELEDİLER
Müşteki sıfatıyla ifadesi alınan askeri okul öğrencilerinden Kadir D. ise “Benimle birlikte bu süreçte ‘askeri öğrenci olamaz’ raporu alan toplam 76 kişi vardı” ifadesini kullandı.
Bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alınan Deniz D. de “özellikle bu yapılanma kardiyolojik açıdan elemelerini gerçekleştirdi. İsmini tam olarak benim ve GATA’da hemen hemen herkesin bildiği Şevket Balta isimli şahsın FETÖ/PDY ile irtibatlı olmayan birçok askerin ve özellikle TSK’nın en büyük gücü olan uçak pilotlarının elenmesinde aktif rol aldığı bilinmektedir.” beyanında bulundu.

AKADEMİK KARİYER OYUNU
Mağdur olarak ifadesi alınan Sedat Y. de Balta’nın yaklaşık 500 pilotun pilotluktan ayrılmasına neden olduğunu aktardı. 
FETÖ’den olmayan pilotlara yüksek tansiyon tanısı koyduğu bildirilen şüpheli eski kardiyoloji doktoru Şevket Balta’nın, yine GATA’da görevli diğer sanıklarla doçent ve profesör unvanlı kadrolara örgüt elemanlarını yerleştirmek ve akademik kariyerlerini devam ettirebilmek amacıyla da çalıştığı iddianamede yer aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...