Kuzey Kore yeni bir füze denemesi hazırlığında

Düzenleyen:
Kuzey Kore yeni bir füze denemesi hazırlığında

DÜNYA Haberleri

Güney Kore, Kuzey'in yeni bir füze testine hazırlandığını duyurdu. ABD, "Ülkemize veya müttefiklerimize yönelik tehdit olursa çok sert askeri karşılık vereceğiz" demişti.

Kuzey Kore'nin dün gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesinin ardından yeni bir füze denemesine hazırlandığı duyuruldu. Kore, dün gerçekleştirdiği füze denemesi ile uluslararası alanda büyük tepki toplamıştı.

GÜNEY KORE DE DUYURDU

Güney Kore medyasının askeri kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, Kuzey Kore, dün gerçekleştirdiği hidrojen bombası denemesinin başarılı olmasının ardından yeni bir füze denemesine hazırlanıyor.

"FIRLATILACAK FÜZE, KITALARARASI OLACAK"

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, Kuzey Kore'nin yeni bir balistik füze denemesine hazırlandığını son dakika koduyla duyurdu. Güney Kore medyasının Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı haberlere göre, fırlatılacak füze muhtemelen kıtalararası olacak.

GÜNEY KORE, TATBİKATTAN FOTOĞRAF PAYLAŞTI

Güney Kore ordusu aynı zamanda Kuzey sınırındaki Paju'da tatbikat yapıyor. AP ve Reuters, tankların sahne aldığı tatbikattan çok sayıda fotoğraf geçti.Reuters haber ajansı, ABD ve Güney Kore'nin artan tehdide karşı daha fazla tatbikat yapmayı planladığını bildiriyor.

ASKERLERDEN BİRİ ELİNDE SİLAHLA OBJEKTİFE BAKIYOR

AP ayrıca, Çin sınırındaki bir kulede nöbet tutan Kuzey Koreli askerlerin fotoğrafını servis etti. Fotoğrafta, askerlerden ikisi otururken biri elinde silahla objektife bakıyor.

Kuzey Kore yeni bir füze denemesi hazırlığında


GÜNEY KORE VE JAPONYA ALARMDA

Alarm durumuna geçen Güney Kore ve Japonya'nın liderleri, bugün bir kez daha görüştü. Japon televizyonu NHK, Başbakan Shinzo Abe ve Güney Kore lideri Moon Jae-in'in telefonda konuştuğunu ve Pyongyang yönetimine daha fazla baskı yapılması için birlikte çalışacaklarını duyurdu.
 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...