Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ömer Çelik'ten Almanya'ya tepki!

Düzenleyen:
Ömer Çelik'ten Almanya'ya tepki!

GÜNDEM Haberleri

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, seçime giden Almanya'da dün akşam televizyon programında karşı karşıya gelen Merkel-Schulz ikilisinin Türkiye'ye söz söyleme yarışına girdiğini belirterek, "Almanya'nın iç politikası çerçevesinde, Türkiye ile AB müzakerelerinin kesilmesinden bahsetmek bir AB krizidir. Türkiye'ye karşı bu saygısız mesajları kabul etmiyoruz ve aynen iade ediyoruz" dedi.

Almanya seçimlere giderken, Başbakan Angela Merkel ve Sosyal Demokrat Parti'nin Başbakan Adayı Martin Schulz, pazar akşamı (dün) bir televizyon programında karşı karşıya geldi. Alman siyasetçilerin Türkiye'ye karşı söylemlerinin de yer aldığı programa ilişkin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik resmi twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Merkel-Schulz tartışmasının dünyanın her yerinde ibretle izlenildiğini ifade eden Bakan Çelik, daha çok Alman siyasetçilerin tavrı üzerinde durarak şu açıklamalarda bulundu: "Görülüyor ki seçime giderken Almanya'nın Türkiye ve mültecileri iç politika konusu yapmaktan başka derdi yok. Ekonomi, eğitim, gençler, dijitalleşme, güvenlik gibi konular ciddi şekilde tartışılmadan seçimlere gidiyor Merkel ve Schulz. Bu televizyon gösterisinden herkes için kritik sonuçlar çıktı. Seçim vaadi olarak Alman siyasetçiler Türkiye'ye söz söyleme yarışına giriyorlar. Türkiye ile Almanya arasında iyi ilişkiler olması herkesin yararınadır. Alman siyasetçilerin bu özensiz dilden vazgeçmesi gerekir. Türkiye-Almanya arasındaki ilişkileri zehirlemeye çalışan bu özensiz dil, Almanya için ciddi bir sorundur. Schulz seçimde başarısızlık psikolojisiyle, Türkiye'ye karşı, bize kapalı kapılar ardında söylediklerinin tam tersini ifade ediyor. Merkel de bundan geri kalmamak için aynı siyasetsizleşme pozisyonuna yuvarlandı. Schulz'a, Weimar Cumhuriyeti'ni tahrip eden popülizm hakkında daha çok okumasını tavsiye ederim. O zamanki tahripkar popülizmin güncellenmiş hali olarak konuşuyor Schulz. Türkiye ile müzakereleri kesmekten bahsediyor. Avrupa'yı içe kapatmaya karar vermektir bu. Türkiye ile müzakereleri kesmekten bahsetmek, AB'nin kurucu değerlerine saldırmaktır. Schulz'un misyonu bu mudur?"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...