Zap'ta saldırı hazırlığındaki teröristlere hava harekâtı

Düzenleyen:
Zap'ta saldırı hazırlığındaki teröristlere hava harekâtı

GÜNDEM Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Kuzey Irak'ın Zap bölgesine düzenlenen hava harekatı ile 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca Hakkari'de 2, Diyarbakır'da 1 terörist ölü ele geçirildi.

TSK'dan yapılan açıklamaya göre, Hakkari merkezde, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen silahlı bölücü terör örgütü mensubu iki terörist silahlı İHA ile gerçekleştirilen atış sonucu etkisiz hale getirildi. Bölgede yapılan aramada; iki adet M-16 piyade tüfeği, iki adet Kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildi ve bomba yüklü olduğu tespit edilen bir araç imha edildi.
Mardin Nusaybin’de, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Irak kuzeyi Zap bölgesinde, üs bölgelerine silahlı saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı dört terörist düzenlenen hava harekatı ile etkisiz hale getirildi.
Diyarbakır Lice’de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda çıkan çatışma sonucunda bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak, bir adet kalaşnikof piyade tüfeği ve bir adet el bombası ile birlikte ele geçirildi. 3 işbirlikçi şahıs yakalandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...