Kılıçlar çekildi: Kuzey Kore ile diyalog bitti, askerî seçenekler masada

Düzenleyen:
Kılıçlar çekildi: Kuzey Kore ile diyalog bitti, askerî seçenekler masada

DÜNYA Haberleri

Güney Kore Ulusal Güvenlik Bakanı, Kuzey Kore'yle nükleer kriz konusunda diyalog yerine, askerî seçeneklere ve cezalandırmaya odaklanma kararı aldıklarını kamuoyuyla paylaştı.

Kuzey Kore'nin altıncı nükleer denemesinin ardından Güney Kore Ulusal Güvenlik Konseyi'nin dünkü toplantısında alınan karar, kamuoyuna açıklandı.

"BASKI ARTIRILSIN"

Güney Kore Cumhurbaşkanı Mun Jae-in, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile görüşerek, Kuzey Kore kendi isteğiyle diyalog masasına gelene dek baskının artırılması çağrısı yaptı.

"DİYALOG YERİNE CEZA"

Ulusal Güvenlik Bakanı Song Yong-Mu, "(Kuze Kore'nin) nükleer denemeleri göz önüne alındığında, hükümetimizin gitmesi gerektiği yolun, Berlin İnisiyatifi veya diyalog yerine, cezayı artırmak olduğu yönünde fikirler beyan edildi." diye konuştu.

MÜZAKERE SEÇENEĞİ ASKIDA 

Buna göre, Berlin İnisiyatifi gereğince insani ve askeri konularda müzakereler yapılması seçeneği askıya alınacak.

"ABD'DEN GÜVENLİK DESTEĞİ" 

Bakan Song, parlamentoda yaptığı açıklamada ayrıca, geçen haftaki Washington ziyareti sırasında bu konuyu görüştüğünü, Kuzey Kore'ye karşı caydırıcılık amacıyla ABD'den uçak gemisi, nükleer denizaltı ve bombardıman uçağı gibi stratejik birimlerin bölgeye konuşlandırılmasını istediğini aktardı.

''DAHA GÜÇLÜ YAPTIRIM''

Güney Kore Cumhurbaşkanı Mun Jae-in ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe Kuzey Kore krizini görüşerek, güçlü baskı ve en üst düzey yaptırım konusunda uzlaştı.

"KUZEY KORE'YE KARŞI ABD İLE İŞBİRLİĞİ"

Güney Kore Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mun ve Abe'nin yirmi dakikalık telefon görüşmesinde, Kuzey Kore'nin son gerçekleştirdiği nükleer denemelere karşı önlemlerin derinlemesine görüşüldüğü ve adımların ABD ile yakın işbirliği içinde atılacağı belirtildi.

"BASKI VE YAPTIRIM ARTIRILACAK"

Japonya ve Güney Kore taraflarının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından daha güçlü yaptırımlar uygulanmasını için teşebbüslerde bulunmaya karar verdikleri, bildirilen açıklamada, Mun'un Abe'ye, Kuzey Kore kendi isteğiyle diyalog masasına gelene kadar baskı ve yaptırımların güçlendirilmesi gerektiğini söylediği ifade edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...