Katalonya'dan ayrı ordu sesleri

Katalonya'dan ayrı ordu sesleri

DÜNYA Haberleri

Katalonya Başkanı Carles Puigdemont, bağımsız Katalonya devletinin İspanya’dan ayrı bir askeri teşkilata sahip olmasının önemini vurguladı.

Puigdemont yaptığı açıklamada, ileride kurulmasını amaçladıkları bağımsız Katalonya devletinin özellikle de ''cihatçı terörizmin tehditleri göz önünde bulundurulursa'' İspanya'dan ayrı bir orduya, modern bir polis teşkilatına ve askeri istihbarata sahip olmasının ''zorunlu'' olduğunu söyledi.

Katalonya Başkanı, bu açıklamayı Facebook'ta yaptığı canlı yayın sırasında, bağımsız bir devlet kurulması durumunda ayrı bir orduya sahip olup olmayacaklarına dair birçok soru sorulduğunu söyledikten sonra yaptı. 

Puigdemont, 17 Ağustos'ta Katalonya'da gerçekleşen saldırılara vurgu yaparken, ''Küresel bir savaşın içindeyiz, bu acı verici gerçeği gördük. Hep birlikte cihatçı tehditle yüzleşmeliyiz. Bunun için de askeri güce, istihbarata ve modern savaşlarda kullanılan saldırı yöntemleriyle mücadele edebileceğimiz kaynaklara ihtiyaç var'' şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...