13 yaşındaki piyanist dünya birincisi

Düzenleyen:
13 yaşındaki piyanist dünya birincisi

MAGAZİN Haberleri

Genç yetenek Kaan Turan, İtalya’nın Milano şehrinde 17 ülkeden 45 kişinin katıldığı piyano yarışmasında, 13 yaş kategorisinde herkesi geride bıraktı

Müziğe 6 yaşında başlayan ve Yaşar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde girdiği piyano sınavıyla burslu olarak ‘Üstün yetenekli çocuklar’ programına kabul edilen 13 yaşındaki Kaan Turan, önemli bir başarıya imza attı. Geçen ay, İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen 17 ülkeden toplam 45 yarışmacının katıldığı Lovere Uluslararası Tadini Piyano Yarışması’nda Turan, 13 yaş kategorisinde dünya birincisi olarak Türkiye’ye gurur yaşattı. Kaan Turan “Gelecek hedefimde hem dünya çapında bir müzisyen hem de eğitimimi tamamlayıp iyi bir beyin cerrahisi uzmanı olmak var” dedi. Kaan’ın piyano eğitmeni Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Payam Gül Susanni ise öğrencisinin başarısıyla gururlandıklarını kaydetti. Kaan Turan’ın kendi bestelerini de yapabildiğini aktaran Susanni, genç yeteneğin gelecekte Türkiye’yi dünya çapında temsil edecek bir sanatçı olacağına inandığını bildirdi. Turan, daha önce 2014’te Mozart Akademi 2’nci Ulusal Piyano Yarışması’nda ve 2015 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen 19. Uluslararası Piyano Yarışmasında birincilikler kazanmıştı.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...