Firmalar siber saldırılara karşı sigorta yaptırıyor

Düzenleyen:
Firmalar siber saldırılara  karşı sigorta yaptırıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Artan siber saldırılar ile birlikte kuruluşlar geleneksel risklerini yönetmenin yanında ‘siber riskler’ için de sigorta şirketlerinin kapısını çalmaya başladı.

Artan siber saldırılar ile birlikte kuruluşlar geleneksel risklerini yönetmenin yanında ‘siber riskler’ için de sigorta şirketlerinin kapısını çalmaya başladı. Yıllık maliyeti 400 milyar doları bulan siber saldırılara karşı Amerikan şirketleri yılda 2,5 milyar dolar harcarken Avrupa’da bu rakam 150 milyon doları buluyor. KPMG Türkiye Finansal Hizmetler Sektör Lideri ve Şirket Ortağı Sinem Cantürk, dijitalleşen dünyanın büyük bir fırsatların kapılarını aralarken birçok riski de beraberinde getirdiğini belirterek “Artan siber suçla birlikte siber risk sigortasında üretilen prim büyüklüğü dünyada her geçen gün katlanarak devam edecek” dedi.
Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinden daha iyi durumda olduğunu dile getiren Cantürk “Elbette siber güvenlik birçok alt daldan oluştuğu için net karşılaştırma yapmak mümkün değil. Ancak bu işi ciddiye alan kuruluşlarda bilinç oluştuğunu söyleyebiliriz. Türkiye’de dikkatimizi çeken bir diğer unsur da; ‘Cryptolocker’ ve ‘WannaCry’ gibi saldırılar sonrasında birçok firmanın ‘endpoint protection’ (uç nokta koruması), sosyal mühendislik testleri ve yedekleme politikaları gerçekleştirmiş olması. Maddi zararla karşılaştığımızda çok ağır dersler çıkartarak uygulamaya geçiyoruz ama olgunluk olarak baktığımızda halen istenen seviyede değiliz” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...