Millî füzeler için stratejik adım

Düzenleyen:
Millî füzeler için stratejik adım

Ekonomi Haberleri

Hava savunma sistemi için Rusya ile S-400 konusunda önemli bir anlaşma yapan Türkiye, füzeler konusunda stratejik projelerin yönetimi ve doğru kararların alınması için bir kurul oluşturdu

Ünsal Ergel ANKARA
Hava savunma sistemi için Rusya ile S-400 konusunda önemli bir anlaşma yapan Türkiye, füzeler konusunda stratejik projelerin yönetimi ve doğru kararların alınması için bir kurul oluşturdu. Bayram öncesi Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından oluşturulan kurulda Millî Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN, askerî yetkililer, emekli askerler, sektörün uzmanları ve kıdemli mühendisler yer alacak. Kurul, bütün çalışmalarını ortak bir sinerji ile geliştirilecek yerel füzelere odaklayacak.  

Bürokrasi azalacak
Bora ve Khan füzeleri ile kendi hava savunma sistemlerini geliştiren Türkiye, daha uzun menzillerde füze kalkanı oluşturmaya çalışacak. Kandili vurabilecek menzile sahip Bora füzesini geliştiren SSM, kurul ile daha büyük ölçekli projeler için yapılan çalışmaların bürokrasi ve siyasetten etkilenmesini önlemiş olacak.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...