Yıkanlar, yapanlar

Düzenleyen:
Yıkanlar, yapanlar

GÜNDEM Haberleri

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “özerklik hayali” ile bölge halkına kan kusturan PKK, en büyük desteği siyasi kolu HDP’den aldı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da “özerklik hayali” ile bölge halkına kan kusturan PKK, en büyük desteği siyasi kolu HDP’den aldı. Belediyelerin iş makineleri PKK’nın hizmetine girip hendek kazdı; kamyonlar bomba taşıdı! Bölücü terör örgütü, 2015 yılında bölgede 200’den fazla okulu yakıp yıkarak büyük tahribata yol açtı. Hainler okul yaktığında belediye itfaiye aracı bile vermedi. Önce PKK; sonra uzantıları temizlendi. Yerel yönetimler kayyumlara bırakıldı. Bölge halkı tekrar hizmet kavuştu.

Yıkanlar, yapanlar

YAPANLAR

Van’da görevlendirme yapılan belediyeler, terör örgütü PKK’nın okullara yönelik saldırılar ve çocukları eğitimden yoksun bırakmak için yaptığı tüm çağrılara karşı, öğrencilerin okullarda en iyi eğitimi alması için tüm imkânlarını seferber ediyor. İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van Büyükşehir ile Edremit ve İpekyolu belediyeleri, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda temizlik, bakım onarım ve yenileme çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinin ardından eksiklik tespit edilen 238 okulda bakım ve onarım çalışması başlattı. Edremit Belediyesi de ilçe genelindeki tüm okulların yeni eğitim öğretim yılına hazır hâle getirilmesi için 250 bin lira kaynak ayırdı. İpekyolu Belediyesi ise mobil temizlik ekipleriyle ilçedeki tüm anaokulu ve ana sınıflarını temizleyip dezenfekte ederek çocukların hijyenik ortamda eğitime başlamasını amaçlıyor.
Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, yaptığı açıklamada, belediyenin son 10 yılda okullarına istisnai durumların dışında kayda değer bir yardım yapmadığını söyledi. Belediye imkânlarıyla okulların onarımına 250 bin lira kaynak aktardıklarını, tüm okullardaki eksikliklerin giderileceğini belirten Çiçekli “Zihniyeti bozuk yönetim ve onun uzantıları okullarımızı yakıp yıkarken, çocuklarımızın geleceğini çalarken bizler çocuklarımıza okul yaparak, onararak, aynı zamanda kütüphanelerini yenileyerek geleceklerini inşa ediyoruz” dedi.
İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ercan Çiplak da Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk’ün talimatıyla mobil temizlik ekibi kurarak okul, cami ve Kur’an kurslarında çalışma yaptıklarını söyledi. Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde anaokulu ve ana sınıflarını temizleyerek dezenfekte ettiklerini anlatan Çiplak “Bu kapsamda ilçemizdeki 50 anaokulu ve ana sınıfından 27 tanesini temizleyerek dezenfekte ettik. Diğerlerini de okullar açılmadan, çocuklarımızın temiz ve hijyenik ortamda eğitim görmelerini sağlamak için tamamlamaya çalışacağız” diye konuştu.

Yıkanlar, yapanlar

Yıkanlar, yapanlar

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...