AB Bakanı Çelik: Popülist bunlar!

Düzenleyen:
AB Bakanı Çelik: Popülist bunlar!

GÜNDEM Haberleri

“Almanya, seçim öncesi Türkiye ve Erdoğan’a saldırıyor, tuğlaları popülizm olan bir ‘Berlin Duvarı’ inşa ediyor.”

Haber Merkezi ANKARA
AB Bakanı Ömer Çelik, Almanya’da yapılacak genel seçimler öncesinde başbakan adayları Angela Merkel ve Martin Schulz’un tele-vizyondaki karşılaşmalarında Türkiye’yi  hedef almasına tepki gösterdi. Bakan Çelik, Almanya’nın Türkiye ve mültecileri iç politika konusu yapmaktan başka derdi olmadığını söyledi.
Çelik özetle şunları kaydetti: 
“Alman siyasetçiler, seçim vaadi olarak Türkiye’ye söz söyleme yarışına giriyorlar. Schulz başarısızlık psikolojisiyle, Türkiye’ye karşı, bize kapalı kapılar ardında söylediklerinin tam tersini ifade ediyor. Merkel de bundan geri kalmamak için aynı siyasetsizleşme pozisyonuna yuvarlandı. Türkiye ile müzakereleri kesmekten bahsetmek, AB’nin kurucu değerlerine saldırmaktır.
AB değerlerinin yerini popülizm kriterleri alıyor bu söylemlerde. Tuğlaları popülizm olan bir Berlin Duvarı inşa ediyorlar. Bazı Alman siyasetçilerin seçim kampanyalarında AB kurumlarına ve AB devletlerinin hükûmetlerine açıkça emir vermeye çalıştığını gördük. Bu siyasetçiler AB’nin ne olduğundan habersiz, AB’yi ‘Almanya Birleşik Devletleri’ zannediyorlar.
Türkiye’ye karşı bu saygısız mesajları kabul etmiyoruz ve aynen iade ediyoruz. Bir Avrupa devleti ve Avrupa demokrasisi olarak Türkiye başı dik şekilde yoluna devam eder.”
Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu ise Almanya’nın sürekli insan haklarından bahsetmesine rağmen Merkel ve Schulz’un konuyu ağızlarına bile almadıklarını belirterek “Niye sesinizi yükseltemiyorsunuz? Çünkü buradaki Müslümanların yaşadığı zulmü gündeme getirseler oy kaybedeceklerinden korkuyorlar” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da, Merkel ile Schulz arasındaki siyasi düelloya Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damga vurmasının bir tesadüf olmadığını belirtti. Kalın, “Almanya ve Avrupa’nın temel ve acil sorunlarının âdeta yok sayılarak Türkiye-Erdoğan’a saldırılması, Avrupa’daki ufuk daralmasının yansımasıdır. Avrupa’daki Türkiye karşıtlığı, temel sorunları öteleme ve düşman bir ‘öteki’ üzerinden kendini rahatlatma aracına dönüşmüş durumda. Alman seçimlerini hangi partinin kazanacağının da çok bir önemi yok. Çünkü hangi zihniyetin kazanacağı artık belli oluyor” değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...