Yılda 2.500 çocuk ev kazasında ölüyor

Düzenleyen:
Yılda 2.500 çocuk  ev kazasında ölüyor

SAĞLIK Haberleri

Ev kazaları çocuklar için en önemli tehlikelerden biri.

Ziyneti Kocabıyık

Ev kazaları çocuklar için en önemli tehlikelerden biri. Çocukların daha çok merak yüzünden kaza geçirdiğini söyleyen Emsey Hospital Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mevlit Korkmaz, çocukların emekleme evresinden itibaren kazalara açık hâle geldiğini ve 1-4 yaş arasındaki çocukların ev kazaları konusunda risk altında olduğunu söyledi.
Düşmeler, yanıklar, katı cisimleri yutma ya da solunum yoluna kaçması, zehirlenmeler, suda boğulma gibi durumların ev kazaları olarak nitelendirildiğini belirten Doç. Dr. Mevlit Korkmaz “Çocukların karşılaştığı kazaların yüzde 75’i ev ya da ev çevresinde oluyor. Bu yüzden ülkemizde her yıl 2.500 civarında çocuk, ev kazalarında hayatını kaybediyor” dedi. Doç. Dr. Korkmaz alınabilecek basit tedbirleri şöyle sıraladı:
¥  Çocuk karyolalarının yüksekliği 55 cm’den, parmakların araları 6 cm’den fazla olmamalı, karyola sivri kenarlar ve çatlak gevşek parçalar içermemeli,
¥ Mobilyalar ve benzeri yükseklikler pencereden en az 30 cm uzakta olmalı, ranza kullanmaktan kaçınılmalı,
¥ Ocaktaki tava, tencere gibi gereçlerin sapları ocağın arkasına çevrilmeli,
¥ Topraklı prizler tercih edilmeli ve mutlaka emniyet kapaklı olmalı. Ayrıca yerinden çıkmış olanlar tamir edilmeli,
¥ Temizlik maddeleri çocukların ulaşamayacağı yerlere konulmalı.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...