Çocuğun geleceğini anaokulu şekillendiriyor

Düzenleyen:
Çocuğun geleceğini anaokulu şekillendiriyor

EĞİTİM Haberleri

Çocuklar bizim en değerli hazinemiz. Onların en iyi şekilde eğitim görmesi anne-babaların en büyük sorumluluğu...

Mahmut Özay

Çocuklar ilk eğitim durakları olan anaokuluyla birlikte, üniversiteden mezun olana kadar sürecek uzun bir eğitim maratonuna başlıyor... Bu nedenle de anaokulu seçimi çok önemli. Bir çocuğun eğitimi önce ailede sonra anaokulunda başlıyor. Bu süreç çocuğun geleceğini şekillendiriyor. Eğitim Danışmanı Hayati Oktay, velileri anaokulu seçerken dikkatli olması konusunda uyardı. İşte o kriterlerden bazıları:  
¥ Öğretmen kadrosu donanımlı ve alanında eğitim almış kişilerden oluşmalı. Eğitmenler belirli aralıklarla eğitime alınmalı.
¥ Sınıflar en fazla 20 kişi olmalı. 
¥ İdeal bir anaokulundaki bütün mekân, oyuncak ve eğitim materyallerinin çocuk güvenliği açısından gözden geçirilmiş olmalı.
¥ Sınıf, bahçe ve koridorlar, oyun alanları öğrenci mevcuduna uygun büyüklükte olmalı. 
¥  Okulun her yeri, öğrenme alanı olarak tasarlanmalı. 
¥ Okulun hizmet alacağı servis firması ile yapılacak sözleşmede, araç yaşı, yardımcı hostesi gibi kriterler net olarak belirtilmeli.
¥ Servisler giriş ve çıkışta okul yönetimince denetim altında tutulmalı.
¥ Okul içinde donanımlı bir sağlık odası bulunmalı. 
¥ Çalışan personel belirli aralıklarla sağlık kontrolünden geçmeli. 
¥ Sınıflardaki oyuncaklar haftalık olarak dezenfekte edilmeli. 
¥ Öğrencilere sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi olarak üç öğün beslenme verilmeli. 
¥ Okulun fiziki şartları, iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarınca kontrol edilmeli. 
¥ Tabii afetler, deprem, yangın gibi tehlikeli durumlarda neler yapılması gerektiği oyun şeklinde yapılacak tatbikatlarla öğrencilere anlatılmalı.

Merdiven altı anaokullarI tehlike saçıyor
İzmir’de okul servisinde unutulduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümünün ardından yürütülen idari soruşturmada anaokulunun kapatılmasına karar verilmişti. Acı haber sonrası yapılan araştırmalarda binlerce ailenin çocuklarını emanet ettiği anaokulların durumunun aslında pek iyi olmadığı sonucunu görüyoruz. Çoğunluğu bir binanın bodrum katında yalnızca basit bir tabelayla hizmet verirken, Millî Eğitim Bakanlığının müfredatından bihaber eğitim programları sunuyor. Hemen hemen hepsinin ortak özelliği isimlerinde ‘oyun evi’, ‘çocuk evi’, ‘yetenek geliştirme merkezi’, ‘atölye’ gibi ifadelerin yer alması. 

Öğrencİnin neden gelmediği sorulmalı
Öğretmen sabah okula gelen her öğrencisini kontrol etmeli, gelmediyse mutlaka ailesiyle irtibata geçip sebebini öğrenmeli. 

 

 

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...