Korsan servislere dikkat!

Düzenleyen:
Korsan servislere dikkat!

EĞİTİM Haberleri

Okulların açılmasına sayılı günler kala, veliler çocuklarının güvenliği ve konforu açısından uygun olabilecek servis araçlarının arayışına girdi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala, çocuklarının ev ile okul arasında güvenli ve konforlu seyahat etmesini isteyen veliler okul servisleriyle sözleşme yapmaya başladı. Son zamanlarda yaşanan okul servislerindeki kazalar ve güvenlik ihlalleri ise velilerin bu konuda bir tercih yapmasını bir hayli zorlaştırdı. Velilerin sözleşme yapmadan önce aracın tüm belgelerini kontrol etmeleri gerektiğini belirten Avukat Cevat Kazma, Okul Servis Araçları Yönetmeliği’nde yapılan değişikler ile velilerin servisler ile yaptıkları sözleşmelerden cayma hakkı olduğunu hatırlattı. Yapılan son değişiklikle birlikte, artık 26 yaşından küçük olanların servis şoförlüğü yapamayacağını belirten Cevat Kazma, şoförlerin, en az 5 yıllık E sınıfı ya da en az 7 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olması gerektiğini söyledi. Ayrıca, servis şoförlerinin her 5 yılda bir şoförlük mesleği bakımından bedenî ve psikoteknik açıdan sağlıklı olduklarını gösteren sağlık raporunu, yetkili sağlık kuruluşlarından almasının mecburi hâle geldiğini belirtti. “Servis şoförünün bu şartları sağlamaması hâlinde veliler yapılan sözleşmeleri tek taraflı feshedebilir” diyen Cevat Kazma, öğrencinin okulunun veya ikametgâhının değişmesi hâlinde de, yapılan sözleşmenin feshedileceğini söyledi. Türkiye’de yaklaşık 35 bin kayıtlı okul servis aracı olduğunu ancak korsan araçların rakamlarının da küçümsenmeyecek oranda fazla olduğunu belirten Cevat Kazma, velileri korsan servis araçları için dikkatli olmaları konusunda da uyardı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...