Yıldırım: Batalım mı?

Düzenleyen:
Yıldırım: Batalım mı?

SPOR Haberleri

F.Bahçe’nin patronu, “Türkiye’de kulüpler transferde gelir gider dengesine dikkat etmek zorunda. Çok transfer yaparsın ama o zaman kulüp batar. Bir daha da kurtaramazsın” dedi

Fenerbahçe’nin geleneksel bayramlaşma törenine katılan Başkan Aziz Yıldırım, basın mensuplarıyla sohbet etti. Kamuoyunun transferlere yönelik eleştirilerine cevap veren Aziz Yıldırım “Takıma 8 yeni oyuncu aldık ama transfer yapmamış gibi gösteriliyoruz. Mayıs ayında kaç oyuncu lazımdı, bakın bakalım kaç tane aldık. Acil ihtiyaçların hepsini giderdik. 2-3 isim daha olacaktı, ama şartlar uymadı” diye konuştu. “Şartların ne olduğuna bakmıyorlar. Ben Arfa diyorlar, başka şey demiyorlar! Nasıl geliyor kardeşim bu adam? İki gün önce yalanladık. Türk medyası yazıyor, yabancı basın, Türk medyasından alıp yazıyor” serzenişinde bulunan Yıldırım, “Ben Arfa’yı yine alırsın. Almak ayrı bir şey. Ama şartlar var” vurgusu yapıp Türk kulüplerinin transferde gelir gider dengesini gözetmesinin zorunlu olduğuna dikkat çekerek, “Çok transfer yaparsın ama o zaman kulüp batar. Bir daha da kurtaramazsın” sözlerini kullandı.
> Spor kültürümüz yok
Bu sezon en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Ozan Tufan’a da sahip çıkan Aziz Yıldırım “Sosyal medya, 22 yaşındaki çocukları hedef yaptı. Öyle bir hale getirdiniz ki, çocuklar 20. dakikada ıslıklanıyorlar, protesto ediliyorlar. Ozan Tufan’a 7 milyon avro bonservis parası ödedik. ‘Geleceğin en iyi oyuncusu’ dedik. Sonra hep beraber ‘Tu kaka yaptık’. Türkiye’de bu sosyal medya yüzünden eksen kayması var” dedi. “Bizde spor kültürü yok” eleştirisinde bulunan Yıldırım “Yabancılar yense de yenilse de alkışlıyorlar. Küme düşen takım dolu tribünlere oynuyor. Siz bir maç kötü oynuyor, sallıyorsunuz. Hep beraber karalama politikası. Yol gösterme gibi durum yok” derken “Kanalların hepsinde siyasi şeyler var” sözleriyle de medyaya taş atmayı ihmal etmedi. 
> TFF planlama yapmalı
Ukrayna maçı sonrası medyanın özellikle Fenerbahçeli oyuncuları hedef aldığını dile getiren Aziz Yıldırım “Gazeteler ‘Şener kötü, İsmail kötü, Ozan zaten kötü. M. Topal orada oynamaz’ yazıyor” derken “Sizce sorun bu mu? Sorun plan olmaması. Bunları kimse konuşmuyor” dedi. TFF’nin en tepeden başlayıp ligleri düzenlemesi gerektiğini savunan Yıldırım “Her takım bu sisteme göre hareket etmeli. TFF, 2. ve 3. Lig’den başlayarak sistemi değiştirmeli. Bir tek Altınordu ile bu işler yürümez. Bütün takımlar Altınordu gibi olmalı” yorumunu yaptı. “Mesele yabancı sayısı değil” diyen Yıldırım “Almanya, İsviçre Belçika örnekleri var. Bunlar planlar yaptı. Almanya 2000 yılında batmıştı. Plan şart” dedi.               > M. Emin Uluç

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...