Borsa İstanbul ABD borsası ile ortak oldu

/ Kaynak: AA
Borsa İstanbul ABD borsası ile ortak oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Borsa İstanbul açıklamasına göre, İstanbul'un uluslararası finans merkezi Borsa İstanbul'un ise küresel bir borsa olma vizyonuna katkı sağlayacak stratejik ortaklık için ön anlaşma imzalandı.

Borsa İstanbul açıklamasına göre, İstanbul'un uluslararası finans merkezi Borsa İstanbul'un ise küresel bir borsa olma vizyonuna katkı sağlayacak stratejik ortaklık için ön anlaşma imzalandı. nbsp;Böylece Borsa İstanbul bütün varlık türlerinde alım-satım, takas, piyasa gözetimi ve risk yönetimi uygulamalarına bütünleşik bir yapıda imkan tanıyan NASDAQ OMX'in yazılım çözümünü, enerji sözleşmeleri de dahil olmak üzere tüm finansal sözleşmeler için kullanabilecek. nbsp;İki borsa, bölgede de etkin işbirliğinde bulunacak. Söz konusu stratejik ortaklık, her iki tarafın üyelerine ve müşterilerine fayda sağlayacak. nbsp;Anlaşma, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 138. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına tabi olacak. Söz konusu anlaşma ile Borsa İstanbul, küresel borsalar ağının önemli bir unsuru olacak, borsacılık alanındaki bilişim uygulamaları konusunda daha da uzmanlaşacak, elde edeceği bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde de orta ve uzun dönemde kendine yeten bir yapıya kavuşması bekleniyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, söz konusu ortaklığın sadece borsa için değil, Türkiye, bölge ve küresel borsacılık sektörü için de önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
Turhan, şunları da kaydetti:
"Bu kadar güçlü bir markayla ortak olmaktan son derece memnunuz. Bu ortaklık, sadece teknoloji ve know-how aktarımından ibaret değil, aynı zamanda Avrasya bölgesindeki iş ve yatırım imkanlarından birlikte faydalanabilmemize imkan tanıyan güçlü bir ortaklığın da temelini oluşturuyor.
NASDAQ OMX ekibiyle birlikte, NASDAQ OMX'in sunduğu, türünün en iyi örneği olan teknolojiyi etkin biçimde uygulayabileceğiz. Borsa İstanbul bilişim ekibi teknoloji üstünde tam kontrol ve derinlemesine bilgi sahibi haline geleceğinden borsamız da yakın bir gelecekte bu anlamda kendine yetebilecek bir yapıya kavuşacaktır."
Ortaklık piyasa teknolojisi işlerinde önemli bir başarı
NASDAQ OMX Üst Yöneticisi (CEO) Bob Greifeld ise hızla uluslararası bir finans merkezi ve gerçek bir küresel oyuncu haline gelen Borsa İstanbul ile çalışmaktan onur ve gurur duyduklarını belirtti.
Teknolojilerini Türkiye piyasasını güçlendirme amacıyla sunmanın yanında, Borsa İstanbul'un stratejik ortağı olarak bölgedeki sermaye piyasalarını daha da geliştirme fırsatının kendileri için de çok önemli olduğunu vurgulayan Greifeld, söz konusu ortaklığın piyasa teknolojisi işlerinde önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...