Bingöl'de 4 bin kişilik buluşma

Düzenleyen:
Bingöl'de 4 bin kişilik buluşma

YAŞAM Haberleri

Bingöl’de geleneksel hale getirilen programda, 4 bine yakın kişi bir araya gelerek bayramlaştı.

Bingöl Tavz Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği'nin (Tavz-Der) geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programının 4.’sü Elmagünü köyünde gerçekleştirildi. Programa Bingöl dışında Muş, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerden gelen 4 bine yakın vatandaş ile Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural da katıldı.  Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Tavz-Der Başkanı Mehmet Tezel, "Buraya kadar gelip bu duyguları bize yaşattığınız için sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Tavz-Der artık Bingöl'ün değil, Türkiye’nin en aktif yerel STK'ları arasına girdi. Bugüne kadar derneğimize her türlü desteği veren, siz kıymetli Tavz ailesinin mümtaz destekçileri iyi ki varsınız. Bizler bugün bu görevi en iyi şekilde yapıp, bu bayrak yarışını zamanı geldiğinde kardeşlerimize devredeceğiz" dedi. 
Bingöl'de 4 bin kişilik buluşma
Birlik ve beraberlik mesajı veren Genç Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural ise, “Biz birbirimizi Allah bizi yarattığı için sevebilirsek, birlik ve beraberliğimizi dayanışmamızı bütün dünyaya gösterebilirsek Allah’ın izni ile üzerimizde oynanan tüm oyunları boşa çıkarmış olacağız. Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Sarıkamış’taki mücadelemiz birlik beraberlik duygusuyla hareket ettiğimiz için kazandık. Şimdi de PKK’nın ülkemiz üzerindeki oyunlarını bozmamız lazım. Bunun için yine birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 
Bingöl'de 4 bin kişilik buluşma
Bayramın 4'üncü günü gerçekleştirilen etkinlikte 40 keçinin kesildiği ve 1 tona yakın da ayranın tüketildiği bildirildi. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...