22 bin Ahıska Türküne vatandaşlık geliyor

Düzenleyen:
22 bin Ahıska Türküne vatandaşlık geliyor

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'de bulunan yaklaşık 22 bin Ahıska Türküne vatandaşlık verilmesi için harekete geçildi. Tarihin henüz netleşmemesiyle beraber bu yıl içinde vatandaşlık verilmesi bekleniyor

Türkiye’de bulunan yaklaşık 22 bin Ahıska Türküne vatandaşlık verilmesi için hükümet harekete geçti. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Ankara’da bir araya gelen Dünya Ahıska Türkleri Birliği ( DATÜB) üyeleri görüşmelerin umut verici olduğunu ve vatandaşlık taleplerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiğini açıkladı. Uçar, “Tarih henüz netleşmedi ama bu yıl içerisinde vatandaşlık bekleniyor. Yakın bir zamanda teknik bir çalışma bitirilip Bakanlar Kurulu’nun onayından sonra Nüfus İl Müdürlüklerine talimat gidecek ve vatandaşlığa müracaatlar başlayacak” dedi.
 
BİZ BU ÜLKENİN ÖZ EVLADIYIZ
Konuya ilişkin gazetemize açıklamada bulunan DATÜP Genel Sekreteri Uçar, “Biz bu ülkenin öz evladıyız, yabancı bir belgeyle oturma izni almak istemiyoruz.  Çalışma iznimiz yok, sosyal güvence haklarından yararlanamıyoruz. Vatandaşlık olduğu zaman Ahıska Türkleri rahat bir şekilde Türkiye’de yaşayabilecek ve bütün haklardan faydalanacaklar. Bu konuda büyük bir çalışma var bu çalışmada en büyük emek Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a ait. Kendisinin Ahıska Türklerine yoğun ilgi ve alakası var. Bu açıdan Ahıska Türkleri olarak müteşekkiriz. İnşallah en kısa zamanda vatanda vatandaşlığa geçip, öz vatanımızda, bayrağımızın altında yaşayacağız” diye konuştu.
 
ESKİ BİR TÜRK YURDUNUN MERKEZİ
Türkiye’nin kuzeydoğusunda Ardahan’a sınır olan Ahıska, Gürcistan toprakları içinde yer alan, çok eski bir Türklük yurdunun merkezi. Abastuban, Adigön, Aspinza, Ahılkelek, Azgur ve Hırtız gibi kasabaları ve bu kasabalara bağlı 200 kadar köyü olan Ahıska, Türkiye sınırına 15 kilometre mesafede bulunuyor. Posof Çayının iki yakasında yer alan 24 bin 650 nüfuslu şehir, karayolu ile Tiflis, Batum ve Türkiye’ye bağlanıyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...