200 milyon dolar 'Gezi Parkı'ndan döndü

200 milyon dolar 'Gezi Parkı'ndan döndü

GÜNDEM Haberleri

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş piyasalarda trendin normale döndüğünü belirterek, "Eylemler sırasında borsadan 1.5 milyar dolar çıkmıştı, bunun 200 milyon doları döndü" dedi

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş piyasalarda trendin normale döndüğünü belirterek, "Eylemler sırasında borsadan 1.5 milyar dolar çıkmıştı, bunun 200 milyon doları döndü" dedi. nbsp;Gezi Parkı eylemleri sırasında piyasalardan çıkan sermaye geri dönmeye başladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş,22 Mayıs'tan itibaren piyasalarda çıkış yaşanmaya başladığını hatırlatarak, "Geçen hafta trend geri döndü ve küresel sermayenin hisse senedi piyasasına pozitif yönlü katılımı yaşandı. 22 Mayıs'tan geçen haftanın başına kadar piyasalardan 1.5 milyar dolarlık bir çıkış oldu, bunun 200 milyon doları son günlerde geri geldi" dedi. 20 Mayıs-19 Haziran tarihleri arasındaki dönemde borsada yapılan işlemlerin incelemeye alınmasıyla ilgili olarak da Ertaş, "İncelenen bilgilerin çeşitliliği açısından baktığımızda sıradan bir işlem döneminde olmadığını görüyoruz. Ancak bu inceleme süresi biraz uzayabilir. FED Başkanı'nın likidite ile ilgili açıklaması Gezi Parkı olayları ile örtüşünce piyasadaki dalgalanmaların boyutu arttı. O nedenle de (inceleme) rutin olmasına rağmen özel bir döneme denk geldi. Dolayısıyla gerçek müşteriye ulaşmak ciddi bir süreyi gerektirebiliyor" diye konuştu. Ertaş, Turkcell'in mevcut durumuna ilişkin bir soru üzerine ise Turkcell'in sadece bir şirket olmadığını, herkesin gündem maddesi haline geldiğini belirtti. Turkcell'in 89 bin yatırımcısı bulunduğunu ve bugün itibariyle 13 milyar dolar piyasa değerine sahip olduğuna dikkati çeken Ertaş, mevcut durumu şöyle özetledi: "Şuan yönetim kurulu ve genel kurulu olmayan bir şirketle karşı karşıyayız. SPK olarak biz istemediğimiz halde bu işe müdahil olmak durumunda kaldık. 7 kişilik yönetim kurulu üyelerinden 3 tanesini bağımsız üye olarak atadık. Şu anda en az 2 kişiyi daha atayabilecek durumdayız, Meclis'teki tasarı da bize ilave yetkiler veriyor. Çalışmalar en kısa sürede sonuçlanacak."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...