'Trabzonlu' oyuncu hayata veda etti

Düzenleyen:
'Trabzonlu' oyuncu hayata veda etti

MAGAZİN Haberleri

Yetenek Sizsiniz adlı yarışmada dikkat çeken ve ardından "Robinson Crusoe ve Cuma" filminde Cuma karakterini canlandıran Malavi doğumlu oyuncu John Nyambi, hayatını kaybetti.

2012 yılında bir yarışma programına katılan ve burada Türkiye'ye olan sevgisini açıkladıktan sonra milyonların kalbini fetheden John Nyambi hayatını kaybetti. Nyambi, iki yıl önce 'Robinson Crusoe ve Cuma' filminde rol almıştı. 'Robinson Crusoe ve Cuma' filminde Cuma karakterini canlandıran 24 yaşındaki John Nyambi, böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi.  Dört çocuklu bir ailenin en küçük bireyi olarak Malavi'de dünyaya gelen Nyambi, 2010 yılında Türkiye'ye yerleşmişti. Bir süre Trabzon'da yaşayan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde eğitim gören Nyambi, 'Robinson Crusoe ve Cuma' filmi için İstanbul'a geldi. Film çekimleri sonrasında ülkesi Malavi'ye dönen Nyambi, özel bir şirkette çalışmaya başlamıştı.

'Trabzonlu' oyuncu hayata veda etti

Nyambi'nin arkadaşı Celal Çelikkaya yaptığı açıklamada, 'Türk gibi davranan, can tatlısı bir kardeşimizdi. Bir yıl önce rahatsızlandı. Ülkesinde hastalığının teşhisi konulamadı. Tedavi için Türkiye'ye gelmeyi hep reddetti, ta ki bu hafta sonuna kadar. Türkiye'ye gelecekti.' dedi.  Çelikkaya ayrıca, 'Kız arkadaşı da Türkiye'de tıbbı bitirip Malavi'ye dönmüştü. Evlilik hazırlıklarına başlamıştı ama nasip olmadı.' ifadelerini kullandı. Nyambi'nin cenazesi bugün öğle namazına müteakip Zomba Köyü'nde toprağa verilecek. Nyambi, Türkiye'ye yerleşmesi hakkında, 'Biraz değişiklik olsun, yurtdışına çıkayım, hayat nasıl oralarda bakayım diye. İlk önce okumak için geldim, ondan sonra böyle bir şans doğdu. Bu proje (Robinson Crusoe ve Cuma filmi) bana geldi, İstanbul’a geldim, konuştuk. Ben projeyi çok beğendim, zaten benim hayalimdi oyunculuk ve müzik' ifadelerini kullanmıştı.

Robinson Crusoe ve Cuma filminin Cuma’sı Nyambi hayatını kaybetti

'Türkler sıcakkanlı bir millet' 2012 yılında verdiği bir röportajda, 'Türkler iyiler, sıcakkanlı bir millet' sözleriyle Türk insanına sevgisini dile getiren Nyambi, Kemal Sunal'a olan hayranlığı hakkında da şunları söylemişti: Benim için en efsane oyuncu Kemal Sunal. Gerçekten, açarım akşama kadar onu izlerim. Muhteşem bir adam, her sahnede güldürüyor. Sadece bakıyor mesela, yine de gülüyorsun. Çok seviyorum, keşke yaşasaydı, öyle bir adam yok! Yetenek Sizsiniz yarışmasına katılmıştı Yetenek Sizsiniz programınına 2012 yılında yarışmacı olarak katılan ve Trabzon için sarf ettiği sözler ile Trabzonluların gönlünde taht kurmuştu. Yarışmada Acun Ilıcalı’nın ‘Trabzonlu musun? ’ sözüne ‘Bize yer yer Trabzon’ diyerek cevap veren John şehirde Trabzonlu John olarak tanınmıştı.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...