Riva'ya Hollanda modeli

/ Kaynak: AA
Riva'ya Hollanda modeli

YAŞAM Haberleri  / AA

İstanbulluların tabiat ve yeşille buluştuğu Riva Deresi'nde, Hollanda'da bulunan ünlü kanallarının bir benzeri yapılacak.

İstanbulluların tabiat ve yeşille buluştuğu Riva Deresi'nde, Hollanda'da bulunan ünlü kanallarının bir benzeri yapılacak. Derenin ıslahı yapılan 17 km'lik şeridin devamında yer alan 15 km'lik kısmında uygulamaya geçirilecek 'Kanal Riva' Projesi'nde, Beykoz'a modern turizm tesisleri, sosyal donatı ve spor alanları kazandırılacak. Öncelikli olarak bölge, uzun yıllardır sel baskını riski göz önüne alınarak yapılacak dere ıslahıyla, ilçe sakinleri için güvenli hale getirilecek. 50 metre genişliğinde ve 5 metre derinliğinde olacak kanalda, Avrupa'dakilerde olduğu gibi tekne gezintileri de yapılacak. Balık avcılığı da yapılabilecek kanalda tekneler için çekek yerleri yer alacak. Riva'yı şehrin yeni çekim merkezi haline getirecek olan proje kapsamında kanal çevresinde tabii dokuya uyumlu butik oteller kurulacak. Yine Riva ve civar köylerde organik tarım ekonomisi desteklenecek.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...