Yaşlıları ziyaret etmeyene hapis

Yaşlıları ziyaret etmeyene hapis

DÜNYA Haberleri

Çin hükümeti, yaşlılar yalnız kalmasınlar diye yeni bir aile yasası çıkardı

Ekonomik büyüme ve tek çocuk politikası nedeniyle geleneksel değerlerin yok olmasını önlemeye çalışan Çin hükümeti, çocuklarının ihmal ettiği yaşlıların yalnız kalmaması için yeni bir "aile yasası" çıkardı. "Yaşlıların Haklarının Korunması Yasası"nda yapılan ve pazartesi günü yürürlüğe giren yeni yasal düzenleme, yetişkinlerin 60 yaşını aşmış anne babalarını sık sık ziyaret etmesini ve maddi-manevi olarak desteklemesini zorunlu kılıyor. Buna uymayanlar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir. Çin'in resmi haber ajansı Şinhua'ya göre, ülkede 2011 sonu itibariyle 60 yaş üstü nüfus 185 milyona dayandı ve hızla büyüyor. Yaşlı nüfusun beşte biri de yoksulluk eşiğinin altında yaşamak zorunda.
İlk davayı Çin'in Wuxi kentinde yaşayan 77 yaşındaki bir kadın açtı. Soyadı Chu olan yaşlı kadın, bir aile kavgası sonrasında oğlunun yanına taşındığı, kızının ise kendisini ziyaret etmeyi bıraktığını belirterek kızından davacı oldu. Yargıç, yeni yasa çerçevesinde yaşlı kadının kızına, her iki ayda bir ve milli bayramların en az ikisinde annesini ziyaret etme şartı getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...