Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

MEB'den öğretmenlere 'isteğe bağlı yer değiştirme' müjdesi

Düzenleyen:
MEB'den öğretmenlere 'isteğe bağlı yer değiştirme' müjdesi

EĞİTİM Haberleri

Milli Eğitim Bakanlığınca, Bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri 8-12 Eylül 2017 arasında alınacak. Söz konusu atamalar ise 14 Eylül'de yapılacak.

Bakanlığın internet sitesindeki duyuruda, Bakanlığa bağlı eğitim  kurumlarında görevli öğretmenlerin il içi ve iller arası isteğe bağlı yer  değiştirme işlemlerinin yapılacağı bildirildi.Açıklamaya göre, öğretmenlerden 30 Eylül 2017 itibarıyla kadrolarının  bulunduğu eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il içinde,  bulundukları ilde 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar ise iller arasında yer  değiştirme isteğinde bulunabilecek.
 
Birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu  çalışma yükümlüsü öğretmenlerden, sağlık ve eş durumu mazeretleri nedeniyle  zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile başvuruların son günü  itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olanlar istemeleri halinde 3 yıllık çalışma  süresi şartı aranmadan il içinde veya il dışındaki zorunlu çalışma yükümlülüğü  öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.Hizmetin gereği olarak il içinde veya iller arasında idari tasarrufla  yer değişikliği yapılanlardan yargı kararı gereğince eski görev yerine iade  edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri birlikte  hesaplanacak.
 
Halen görev yaptıkları eğitim kurumunda ihtiyaç ve norm kadro fazlası  olan öğretmenler ile ikinci görev kapsamında yönetici olarak görev yapanlardan  yöneticiliğe devam etmek istemeyenler, 3 yıllık çalışma şartı aranmaksızın il  içinde yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.Bu kapsamda bulunan öğretmenlerden iller arası yer değiştirme  isteğinde bulunacaklar, il genelinde alanlarında öğretmen ihtiyacı olmaması  halinde süre şartı aranmaksızın yer değiştirme isteğinde bulunabilecek.
 
Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı veya diğer kamu kurum ve  kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler, görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe  yer değiştirme isteğinde bulunamayacak.Kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden  kadrolarının olduğu eğitim kurumunda 3 yıllık çalışma süresini tamamlayanlar il  içinde, bu süreyi tamamlayanlar ise iller arasında yer değişikliği isteğinde  bulunabilecek.Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli öğretmenlerden  yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 30 Eylül'e kadar sona ereceğini  belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla, yer değiştirme başvurusu  yapabilecek.
 
 Atamalar 14 Eylül'de
 
Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 30 Eylül  itibarıyla görevine başlamayanların atamaları iptal edilecek.Öğretmenler, yer değişikliği başvurularında en çok 40 eğitim kurumu  tercih edebilecek. Yer değişikliği başvurusunda bulunan öğretmenlerin hizmet  puanları, 12 Eylül 2017 tarihi dikkate alınarak belirlenecek.Yer değiştirme başvuruları 08-12 Eylül 2017 arasında alınacak,  atamalar 14 Eylül 2017'de , ataması yapılanların ilişik kesme işlemleri ise 15  -20 Eylül 2017 arasında yapılacak.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...