Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fransa'dan 'İHA' kararı: Silahlandıracak

Düzenleyen:
Fransa'dan 'İHA' kararı: Silahlandıracak

DÜNYA Haberleri

Fransa, İHA'ları silahlandırarak saldırı için kullanma kararı aldı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Toulon'daki Savunma  Üniversitesinde yaptığı konuşmada, "Keşif ve gözetleme için kullandığımız  insansız hava araçlarımızı silahlandırma sürecini başlatmaya karar verdim." dedi.
 
Fransa'nın ABD'den satın aldığı altı İHA'ya 2019'da güdümlü silah  sistemleri takacaklarını bildiren Parly, İHA'ların Fransız ordusunun görev  yaptığı bölgelerde silahlı terörist gruplar için sürekli bir tehdit  oluşturacağını kaydetti.
 
Silahlı İHA'lar halihazırda bazı ordular tarafından, Yemen, Suriye,  Irak, Somali, Afganistan ve Pakistan'daki çatışma alanlarında kullanılıyor.
 
AVRUPA'YA KADAR ULAŞILABİLECEK BALİSTİK FÜZE
 
Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerine de değinen Parly, bu ülkenin  beklenenden daha kısa sürede Avrupa'ya kadar ulaşabilecek balistik füze  geliştirebileceğini söyledi.
 
Parly, bölgedeki durumun büyük bir savaşa neden olma olasılığının göz  ardı edilemeyeceğini de kaydetti.
 
İtalya ile deniz savunma sanayisi alanında iş birliği yaptıklarını da  belirten Parly, bu iş birliği sayesinde özellikle gemiler konusunda dünya lideri  olmayı arzu ettiklerini bildirdi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...