Ele güne karşı çakma altın

Düzenleyen:
Ele güne karşı çakma altın

Ekonomi Haberleri

Altın almaya gücü yetmeyen çiftler, “düğünde mahrum gözükmemek” için 10 ile 200 TL arasında satılan imitasyonlardan alıyor

Kızını ve oğlunu evlendirmek isteyenleri tatlı bir heyecan sararken, düğün sahipleri altın fiyatlarını dikkatle takip ediyor. Yükselen fiyatlar sebebiyle altın alamayanlar ise, “etrafa mahcup olmamak” için çareyi imitasyon altınlarda buluyor. Altın görünümlü imitasyon kemer, gerdanlık ve bilezikler, bijuteri ve pazarlarda satılıyor. Altın almaya gücü yetmeyenler, “düğünde mahrum gözükmemek” için fiyatları 10 ile 200 TL arasında satılan bu takılardan alıyor. Antalya Kuyumcular Odası Başkanı Ferda Erdem “Hayat şartları malum, tüketicinin alım gücü azalıyor. Bilhassa kırsal kesimde altın takma olayı gösterişe döndü. ‘Benim kızıma bu takıldı’ gibi yaklaşımların yaygınlaşmasından sonra, vatandaşın gücü yetmeyince, imitasyonlarla takviye yapılabiliyor. Bunu zaman zaman görüyoruz. Gelişen teknoloji sayesinde gerçeğine çok yakın sahte altınlar ortaya çıktı” dedi. Pazarlarda imitasyon altın satan Cumali Cenik de, işlerinin iyi gittiğini belirterek “Millette para yok. Gerçek altını kimse alamıyor. Düğün sezonu yaklaşınca satış arttı” diye konuştu.
SAHTE TAKI RİSKİ
Sahte altın konusunda önemli uyarılarda da bulunan kuyumcular “Birisi size düğünde sahte altın takabilir. Ya da kötü niyetli biri, tanıdığı kişiye sahte altınları gösterip, ‘Bunlar bana düğünde takıldı. Sana emanet vereyim veya satayım’ diyerek karşı tarafı mağdur edebiliyor. Dört yıl önce gram altın 50-60 TL civarındayken şu anda 140 TL civarında... Hâl böyle olunca dolandırıcının iştahı kabarıyor. Bu sebeple vatandaş dikkatli olsun” diyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...