Katar’dan 5 milyar dolar daha geliyor

Düzenleyen:
Katar’dan 5 milyar  dolar daha geliyor

Ekonomi Haberleri

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gül, Doha merkezli AzureMana adı altında yeni bir şirket ve yatırım fonu kurduklarını belirterek “Bu fon aracılığıyla 5 milyar dolarlık Katar sermayesi Türkiye’ye gelecek” dedi.

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, Katar’ın en büyük beş ailesinden biriyle Doha merkezli AzureMana adı altında yeni bir şirket ve yatırım fonu kurdukları bilgisini verdi. Gül, “Bu fon aracılığıyla şu an 5 milyar dolarlık bir Katar sermayesi ile Türkiye-Katar arasında çok yoğun bir ticari birlik başlatmış bulunuyoruz” ifadesini kullandı. Azure Grup tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gül, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temasları sonrası Türkiye’ye yönelik yatırım taleplerinde olağanüstü artış görüldüğünü kaydetti. Gelecek yatırımların, büyük ailelerin Türkiye’de gayrimenkul ve şirket satın almaları, gıda ve inşaat malzemeleri olmak üzere birçok farklı sektörde de bu yatırımların süreceğine işaret ettiğini vurgulayan Gül, Azure Grup’un, iç savaş nedeniyle Irak ve Suriye gibi ülkelere giremeyen Batılı inşaat, lojistik ve kargo şirketlerinin Orta Doğu’daki varlıklarını sürdürmesini sağladığını aktardı.
İPEK YOLU TİCARETİNE TALİBİZ 
Gül, Çin’den başlayarak Gürcistan ve Türkiye üzerinden İngiltere’ye uzanacak İpek Yolu Demiryolu Projesinde Azure Grup olarak hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, proje ile ulaştırma trafiğinde yeni bir sürece girileceğini dile getirdi. Demiryollarının Kars’tan itibaren Rus sistemi raylarla döşendiğine işaret eden Gül, şunları aktardı: Kars’tan itibaren Avrupa’da Türkiye’deki gibi raylar kullanılıyor. Hem Kars’ta hem de İstanbul Anadolu yakasında 50 milyon dolarlık yatırımla 2 aktarma istasyonu kuruyoruz. Çin’den Avrupa güzergâhına 100 milyar dolarlık ticaret hacmi gerçekleşiyor. İpek Yolu projesi hayata geçtiğinde orta koridor dediğimiz Türkiye’nin sınırları içerisinden geçecek olan, bu hatta minimum yüzde 45’inin Türkiye’nin eline geçeceğini hesaplıyoruz. Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerine de yine bizim üzerimizden yoğun ticaret akışı olacak. Türkiye’ye geçecek 45 milyar dolarlık pastanın yüzde 40’ına Azure Grup olarak talibiz ve yatırımlarımızı bu yönde yapmaktayız.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...