Mevsimlik işçilere banyo ve mutfak

Düzenleyen:
Mevsimlik işçilere  banyo ve mutfak

Ekonomi Haberleri

Tarım işçileri için tuvaleti, banyosu, mutfağı olan, çamuru olmayan barınaklar hazırlanıyor. Bakan Fakıbaba “Ankara’da örnek proje başlayacak, adım adım diğer illere yayılacak” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mevsimlik tarım işçilerinin şartları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Geçen ay beraberindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Ankara’nın Polatlı ilçesinde mevsimlik işçileri ziyaret ettiklerini hatırlatan Bakan Fakıbaba; işçilerin taleplerini yerinde dinleyip, çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını, şartlarını daha da iyileştirebilmek için yeni adımlar atacaklarını dile getirdi. Başbakan Binali Yıldırım tarafından mevsimlik işçilerin meselelerinin yakından takip edildiğine değinen Bakan Fakıbaba, kendi bakanlığının yanı sıra Çalışma Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının ortak bir çalışma yaptığını kaydetti. Fakıbaba, şöyle konuştu: İşçilerimizle gittik görüştük şu anda projeler yapıldı. Göreceksiniz, seneye benim hemşehrilerim tuvaleti, banyosu, mutfağı olan, çamuru olmayan yerlerde yaşayabilecekler. Ankara’da örnek bir proje başlayacak, adım adım da diğer illere yayılacak. İnşallah bizim sulama projelerimiz tamamlandığında da mevsimlik işçi profili zaten değişecek. O zaman Şanlıurfalı, Batmanlı, Mardinli ve Diyarbakırlı kardeşlerimiz gitmeyecek, ama başka gidenler olacak. O zaman gidenler de, insanca yaşama hakkını elde edecek. Eğitim durumları düzelecek, oraya sağlık merkezleri açılacak, gençler için oyun sahaları yapılacak. İnşallah bu projeyi Polatlı kaymakamımızla beraber, Jülide Bakanı’mız, ben ve Süleyman Bey beraber takip ediyoruz. Üreten insanın her zaman elini öperim. Çünkü onlar üretmediği zaman biz yiyemeyiz. Yiyemeyen insan da büyüyemez, gelişemez.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...