Referandum süreci başladı

Düzenleyen:
Referandum süreci başladı

DÜNYA Haberleri

ABD, İran, Türkiye ve birçok AB üyesi ülkenin itirazına rağmen geri adım atmayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), bağımsızlık referandumu sürecini resmî olarak başlattı.

Çetiner Çetin ANKARA
ABD, İran, Türkiye ve birçok AB üyesi ülkenin itirazına rağmen geri adım atmayan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), bağımsızlık referandumu sürecini resmî olarak başlattı. 18 gün sürmesi beklenen kampanya sırasında Kerkük başta olmak üzere Erbil, Süleymaniye ve Dohuk’ta olağanüstü tedbirler alınacak. Irak Kürt Bölgesi Yüksek Seçim ve Referandum Bağımsız Komisyonu tarafından belirlenen 22 Eylül 2017 tarihine kadar referandum kampanyaları devam edecek. Siyasi partiler, siyasi kesimler ve vatandaşlar, referanduma ilişkin kampanyalar düzenleyebilecek. Söz konusu komisyonun verilerine göre yaklaşık 5 buçuk milyon seçmen referandumda oy kullanacak. Ayrıca referandumda oy kullanılması için 46 bin sandık kurulacak. Bölgedeki diplomatik kaynaklar, henüz ABD, AB üyesi ülkelerden ve BM’den bekledikleri gözlemci desteğinin halen gelmediğini ifade ediyorlar. Dikkat çekici bir nokta ise, referandum için Irak Kürt bölgesi ve Kerkük’ün dışında Avrupa’nın bazı ülkelerinde de sandık kurulacak olması. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...