Çocuk ve aile filmi açığımız var

Düzenleyen:
Çocuk ve aile filmi açığımız var

MAGAZİN Haberleri

Bal Kaymak isimli filmin yapımcısı Sertaç Demirtaş, yaptıkları araştırmada uzun zamandır çocuk ve aile tarzı filmlerin çekilmediğini tespit ettiklerini dile getirdi.

şkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz”, “Reaksiyon”, Kurtlar Vadisi Pusu”, “Kadri’nin Götürdüğü Yere Git” gibi dizi ve filmlerin yönetmenliğini yapan Onur Tan’ın yazıp yönettiği aile filmi “Bal Kaymak”ın çekimleri Makedonya’da tamamlandı. Yaklaşık 10 yıllık bir çalışmanın sonucunda senaryolaştırılan filmde, Tarık Ünlüoğlu, Kenan Çoban, Yunus Emre Yıldırımer, Sabina Toziya, Filiz Ahmet, Melissa Yıldırımer ve çocuk oyuncu Beren Gökyıldız rol aldı. Filmin yapımcı ortaklarından Sertaç Demirtaş, Türkiye’de çok az aile filmi çekildiğini ifade ederek, içinde dram ve komedi ögeleri olan bir aile filmi yaptıklarını dile getirdi. Demirtaş, şu bilgileri verdi: Çocuk ve aile filmleriyle alakalı araştırma yaptığımızda, çok uzun zamandır bu tarz filmlerin olmadığını, böyle bir açığın olduğunu tespit ettik. Ortağımla birlikte sektörün bu alandaki eksikliğini gördükten sonra da bu alana yönelelim dedik. Çünkü çok ciddi bir aile ve çocuk kitlesi var. Bizlerin de çocukları var. Dolayısıyla biz küçücük de olsa aile ve çocuk filmlerine ve sektöre katkımız olsun istedik. Türk toplumunun örf, âdet, gelenek ve görenekleri çok önemli. Yabancı menşeli filmlerde, çizgi ve animasyon filmlerinde, uzun metrajlı filmlerde bize çok yakın olmayan bazı unsurların kullanıldığını görüyoruz. Bu ve bundan sonra yapacağımız filmler biraz daha bunlardan ayrışmış olacak ve farkındalık oluşturacağına inandığımız projeler gerçekleştireceğiz.
Bal Kaymak filminde bel altı esprilerin hiç kullanılmadığına dikkati çeken Demirtaş, bu espriler kullanılmadan da film yapılabildiğine işaret etti.

 

TEKNOLOJİK İMKÂNLAR OLMADAN DA YAŞANIYOR

 Yapımcı Mehmet Yıldırım, teknolojinin ve internetin olmadığı, yediden yetmişe bütün sinemaseverlerin severek ve zevkle izleyebileceği bir film yaptıklarını belirterek “Teknolojik imkânlar, aletler, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar olmadan da insanların hayattan zevk alabildiğini gösterdik. Zaten eskiden de böyleydi. Çok da lezzetli yaşıyorduk çocukluğumuzda. Bizden önce büyüklerimiz de bu şekilde yaşıyordu. Bu film biraz da nostalji kokan bir film oldu. İnşallah herkes de severek izler” diye konuştu.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...