Persie'ye ameliyat masası gözüktü

Düzenleyen:
Persie'ye ameliyat masası gözüktü

SPOR Haberleri

Uyarılara aldırmayıp gittiği millî takımda dizinden sakatlanan Robin van Persie’nin bağlarında yırtık tespit edildi. Hollandalı, bıçak altına yatarsa ilk yarıyı kapatacak

M. EMİN ULUÇ

Fenerbahçe’nin başına bela olan Robin van Persie’nin dertleri bitmek bilmiyor. Saha performansından ziyade sakatlıklarıyla gündemde olan Hollandalı yıldızın şimdi de ameliyat olması gündemde. Vardar maçında yaşadığı omuz sakatlığı nedeniyle Gençlerbirliği deplasmanına götürülmeyen, buna rağmen sağlık heyetinin uyarılarını dikkate almayıp Hollanda Millî Takımı’nın davetini geri çevirmeyen RvP bıçak altına yatabilir. Fransa maçında sol dizinden sakatlanan sorunlu yıldızın iç yan bağlarında 2. derece, ön çapraz bağlarında ise kısmi yırtık tespit eden sağlık heyeti tedaviye hemen başladı. 
> Parasını FIFA ödeyecek
Ancak tedaviden olumlu sonuç alınamazsa Robin van Persie’nin ameliyat olabileceği öğrenildi. Mevcut durumda dahi uzun süre sahalardan uzak kalacak olan Hollandalının operasyon geçirmesi halinde ise iyileşmesinin 3 ila 6 ay süreceği öğrenildi. Fenerbahçe yönetimi, RvP’nin sakatlığı dönemindeki ödemelerinin FIFA tarafından yapılması için hemen harekete geçti. 2013 yılında yürürlüğe giren kulüpleri koruma kuralı gereği FIFA, millî takımlarda sakatlanan oyuncuların tedavi sürecindeki sabit ücretini ödüyor. Ayrıca oyuncu her karşılaşmada oynamış gibi hesaplanıyor ve maç başı ücretleri ile primleri de veriliyor.
> Artık her şey olabilir
Dünya futbolunun patronu FIFA bu konuda en az 28 gün kuralı arıyor. Çok daha uzun bir süre sahalardan uzak kalması beklenen Robin van Persie de bu şartlara uyuyor. Doktor raporuyla FIFA’ya başvuracak olan Fenerbahçe’nin değerlendirdiği bir diğer durum ise Hollandalının sözleşmesini dondurmak. RvP’yle bir durum değerlendirmesi yapacak olan sarı-lacivertliler, karşılıklı fesih ihtimalini de göz önünde bulunduruyor. Mevcut sakatlığından farklı bir sakatlık yaşadığı için Robin van Persie’ye ceza verme ya da Hollanda Millî Takımı’na tazminat talep etme hakkı olmayan Fenerbahçe, bu süreci maddi ve manevi açıdan en az hasarla atlatmak için bütün seçenekleri masaya yatırmış durumda.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...