Türkiye EuroBasket'te de Belçika zaferi yaşadı

Düzenleyen:
Türkiye EuroBasket'te de Belçika zaferi yaşadı

SPOR Haberleri

Yine canla başla savaşan 12 Dev Adam dün rakibini parkeye gömdü ve son maçlar öncesi son 16’ya adını yazdırdı. Furkan Korkmaz 14 sayıyla maçın en skoreri oldu

İşte millî takım budur!” dedirten A Millî Basketbol Takımı dün gece de yüzümüzü güldürdü. İlk 3 maçta 2 mağlubiyet alsa da ortaya koydukları mücadele ile gönülleri fetheden 12 Dev Adam, EuroBasket 2017 D Grubu’ndaki 4. maçında Belçika’yı 78-65’lik skorla devirdi ve son maçlar öncesi son 16 turunu garantiledi. Ülker Spor Salonu’ndaki maça fırtına gibi giren 12 Dev Adam ilk çeyreği 23-14 önde geçti. Belçika ikinci periyoda 11-0’la başladı ve farkı 1’e çekti: 23-22. Bu andan itibaren yeniden ritmini bulan ve bir ara farkı 14’e çıkaran ay-yıldızlılar soyunma odasına 40-33 üstün gitti. 
> Bir ara geriye düştük
İkinci yarıya iyi başlayan Belçika’ydı ve fark 1’e indi: 42-41. Periyotta son 3 dakikaya girilirken 52-51 geriye düştük. Sertaç Şanlı bu andan itibaren devreye girdi ve milliler son çeyreğe 55-53 önde girdi. Final bölümünde Belçika bulduğu 5-0’lık seriyle skoru eşitledi: 58-58. Furkan Korkmaz’la üst üste sayılar bulan ay-yıldızlılar Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğüyle de bitime 3.40 kala farkı 7’ye çıkardı: 67-60. Furkan da bir üçlük attı, Kenan Sipahi de basket-faul ile skoru 73-60’a getirdi. Kalan sürede üstünlüğümüzü koruduk ve salondan 78-65 galip ayrıldık. 

Son 16 için ince hesaplar
Son 16 turunu garantileyen millîler yarın grubun lideri Letonya ile karşılaşacak. Ay-yıldızlılar yarınki son maçların ardından grubunu birinci de bitirebilir, dördüncü de... İkinci turda Türkiye’nin bulunduğu D grubu’nun ilk 4 takımı ile C GTrubu’nun ilk 4’ü ikinci turda çapraz eşleşmeyle birbirlerine rakip olacak. Millîler 4. sırada kalırsa ikinci turda C Grubu’nun lideri İspanya ile eşleşecek. 

Son rakip Letonya
A Milliî Basketbol Takımı D Grubu’ndaki beşinci ve son maçında yarın Letonya ile karşılaşacak. Ülker Spor Salonu’nda saat 20.45’te başlayacak mücadele NTV Spor’dan canlı yayınlanacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...