Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray kesenin ağzını açtı

Galatasaray kesenin ağzını açtı

SPOR Haberleri

Yabancı kontenjanı sebebiyle transferde sıkıntılı günler geçiren Galatasaray, yerli kalitesini koruyabilmek için kesenin ağzını açtı.

Galatasaray, yabancı kuralının 6+0+4 olması sonrasında sözleşmeleri biten Gökhan Zan ve Engin Baytar'la daha iyi şartlarda yeniden anlaştı. İki imza da 2+1 yıllık... Yabancı kontenjanı sebebiyle transferde sıkıntılı günler geçiren G.Saray, yerli kalitesini koruyabilmek için kesenin ağzını açtı. Sarı-kırmızılılar, sözleşmeleri sona eren Gökhan Zan ve Engin Baytar'la yeni mukavele imzaladı. Ancak yeni sözleşmelerin, eskisine oranla zamlı olması dikkat çekti. Geçtiğimiz sezon Süper Kupa finalinde hakem Cüneyt Çakır'a saldırdıktan sonra 11 maç ceza alan ve bu yüzden takımdan gönderilmesine neredeyse kesin gözüyle bakılan Engin Baytar, en büyük zammı alan isim oldu. Her fırsatta "Engin'i kazanmamız lazım" ifadelerini kullanan Fatih Terim, futbolundan çok vukuatlarıyla manşetlerden inmeyen bu oyuncuyu adeta ödüllendirdi. 400 bin euro sabit transfer ücretinin yanı sıra maç başına 15 bin euroya oynayan Engin, yüzde yüz zam aldı.GÖKHAN'IN MAÇ BAŞI YÜKSEK
Son yılı opsiyonlu 3 yıllık yapılan yeni mukavele gereğince Engin, her sezon için 1 milyon 100 bin dolar (845 bin euro) sabit transfer ücreti ve maç başına 20 bin dolar alacak. Sezonun ikinci yarısından itibaren forma şansı bulan ve bunu da iyi değerlendiren Gökhan Zan'ın sözleşmesi de 2+1 yıl uzatıldı. 700 bin euro sabit, maç başına 20 bin euroya oynayan Gökhan Zan'ın zammı, Engin'e oranla daha düşük oldu. Yeni mukavele gereğince 1 milyon 100 bin dolar garanti ücret alacak olan tecrübeli savunma oyuncusu, maç başına ise 25 bin dolar kazanacak. Sarı-kırmızılılarda sözleşmesi biten bir diğer oyuncu Aydın Yılmaz'a ise 700 bin euro önerildi. Ancak bu futbolcu 1 milyon euroda diretince görüşmeler sona erdi. Aydın, 700 bin euroyu kabul etmezse yollar ayrılacak.
Ağır işçi Muslera
G.Saray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera, sezon başından bu yana 5 farklı kategoride tam 52 maçta görev yaptı. Sezona 4 hazırlık maçıyla giren Uruguaylı kaleci, ilk resmi maçını TFF Süper Kupa'da F.Bahçe'ye karşı oynadı. Ardından Süper Lig'de sadece 1 maç kaçırararak 33 karşılaşmada forma giyen Muslera, Şampiyonlar Ligi'nde ise 10 maçın tamamında sahada yer aldı. Şampiyonluk kupasını kaldırdıktan sonra tatil yerine Konfederasyon Kupası'na giden 27 yaşındaki kaleci, bu turnuvada da 4 defa sahada nbsp;
bulundu. Başarılı kaleci böylece 4698 dakika sahada kaldı. Muslera kalesinde 60 gol görürken, 14 maçı ise gol yemeden nbsp;tamamladı.
Kolarov iddiası
Savunmanın solunu Carlinhos'a emanet etmek isteyen G.Saray'ın adı M.City'den ayrılacağını açıklayan Aleksandar Kolarov'la anılıyor. İngiliz gazeteleri, 1.5 milyon euroluk kiralama teklifiyle City'nin kapısını çalan G.Saray'ın satın alma opsiyonu olarak da 6 milyon euro fiyat biçtiğini yazdı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...